En brækket arm, bid og frygt: Hvad lader du ligge i 2021?

I starten af januar spurgte vi jer, hvad I drømmer om sammen med jeres heste i 2022. Der kan være en enorm fremdrift i at sætte sig mål og se fremad, men det kræver, at vi lader nogle andre ting ligge. Her kan du se, hvad eksempelvis springrytteren og hobbyrytteren lader lige i 2021 og dermed ikke tager med ind i 2022.

I januar kan det nemlig være nemt at fokusere på alt det, vi gerne vil opnå, men nogle gange kan det også være fint, hvis vi som ryttere siger “pyt” til nogle ting og lægger dem bag os.

Hvad lader du ligge i 2021?

1. De dygtige heste

Det kan være svært at vurdere, hvornår vores dygtige heste ikke længere skal starte stævner, men 2021 blev året, hvor springrytter Claus Hundebøl måtte indstille stævnerne for hans 20-årige præmiejæger Linette/Lotte:

“Hun er 20 år nu, og tiden var inde til at passe lidt ekstra på hende.”

Annonce

Læs også: Springrytter om 2022: “Det værste var, da jeg blev trampet ned til stævne”

2. Bid

Hestetræner Ellen Sauer regner med, at hun lader hestenes bid ligge i 2021 for en stund:

“Indtil videre lader jeg mine hestes bid ligge i 2021, mens jeg vil eksperimentere videre med bidløs ridning, som jeg tog hul på i 2021.”

“Jeg har intet imod bid, men til min overraskelse kræver det meget mere af mig men også af mine heste ikke at afhænge af biddet, og netop bruge dét, som mange snakker om i den klassiske uddannelse af hesten, nemlig sædet og resten af rytterkroppen.”

Læs også: Top 10: De mest læste artikler i 2021

3. Stress i stalden

De fleste hesteejere kender nok følelsen af, at man nogle gange skynder sig lige lovligt meget i stalden. Det vil dressurrytter Louise Dall forsøge at lade ligge i 2021, hvor særligt en af hendes ungheste gav hende en vaskeægte “aha-oplevelse” i forhold til at være mere nærværende i den daglige omgang med hestene:

“Jeg er ofte presset på tid i min hverdag, så nogle gange får jeg skyndt mig så meget, at jeg helt glemmer at stoppe op nyde hestene i stalden. Så den stressede Louise må 2021 gerne beholde. Mere ro og nærvær i 2022.”

Louise Dall dressurrytter 2021
I 2022 ser dressurrytter Louise Dall frem til at komme ud på stævnepladserne. Foto: Palero Foto.

4. Frygten for tilbagefald

Sygdom og skader er desværre også en del af det at have hest. Sådan har det også været for Julie Herskind og hendes hest Axel, men som det ser ud nu, er Axel klar til et 2022. Derfor vil de sammen prøve at lade frygten for tilbagefald ligge i 2021.

“Jeg vil hellere se fremad og nyde den gode tid, jeg har med ham. Jeg synes i stedet for, at det er vigtigt at slippe fortiden, leve i nuet og glæde sig til fremtiden.”

Læs også: Studerende og hesteejer frem mod 2022: “Jeg kæmper for at få alle ender til at hænge sammen”

5. En brækket arm

For dressurrytter og ejer af Rockthepony bød 2021 på en brækket arm, og det er noget af det, som hun forhåbentligt lader ligge i 2021. Selv om den brækkede arme førte til en del frustrationer for Anne Søndergaard, kom der også noget godt ud af det:

“Omvendt har min brækkede arm allerede afstedkommet en masse nye bekendtskaber i form af gode og dygtige ryttere, der har tjekket ind hos Rockthepony for at hjælpe med ridningen af hestene. Derfor vælger jeg at se hændelsen som noget, der på længere sigt udvider både netværk og horisont.”

6. Uro

En af de ting, som sjældent fører noget godt med sig i stalden, er uro. Det kan barfodstrimmer Mette Skovmand i hvert fald skrive under på, og derfor er det noget af det, hun lader ligge i 2021:

“Det lyder simpelt. Men mit liv før jeg købte farmen bød på konstant bevægelse; kørsel til og fra faste fikspunkter uden megen tid hjemme. Det lader jeg ligge i 2021!”

Læs også: Seminar om rideterapi: Når heste og indsatte hjælper hinanden

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce