Er du klar til Store Hestedag i weekenden?

I den kommende weekend løber Store Hestedag af stablen på Dyrskuepladsen i Roskilde, og det bliver en weekend fyldt med en masse inspiration til både heste- og hundemennesker. Hvis du skal med, kan du nå at forberede dig, så du har helt styr på, hvad du skal opleve, og hvilke udstillere du eventuelt skal forbi.

Læs også: Andreas Schou fortsætter med stævner i hele Europa

Annonce

Danmarks største udendørs heste- og hundearrangement

Når Store Hestedag atter byder velkommen på Dyrskuepladsen i Roskilde vil der være fyldt med heste og hunde, masser af shows, clinics og konkurrencer i alt fra kæphestespring til trøffelsøg.

Det er i år 18. gang, at Store Hestedag slår portene op til to fantastiske dage, hvor der i år er tilmeldt mere end 1000 heste og 800 hunde.

Store Hestedag er Danmarks største udendørs heste- og hundearrangement, og i år er de blandt andet særligt stolte af det rekordstore standsalg, fantastiske hesteshows og det store hundeprogram.

Fra miniature til clydesdale – Fra bedømmelse til ridesport

På Store Hestedag gøres der en dyd ud af, at der er plads til alle slags heste. Store som små, racer som blandinger, unge som gamle. Det vigtige er, at det skal være sjovt at have sin hest med, og at publikum synes, at shows og aktiviteter er spændende og underholdende.

På Store Hestedag skal forskelligheden blandt ”ridefolket” afspejles, og der lægges stor vægt på bredden i de aktiviteter og konkurrencer, som er blevet programsat.

Læs også: Helles mange hestekræfter

Clydesdale
Her ses for eksempel en clydesdale, som var med til Store Hestedag sidste år. Foto: Store Hestedag

Konkurrencer, shows og clinics med både en prinsesse og en clairvoyant

Weekenden byder på konkurrencer indenfor spring, dressur, voltige, grooming, mounted games og Mountain and Moorland (engelske racer), og så vil der traditionen tro lægges hus til finalen i Store Hestedags Cup’en i terrænspring om lørdagen.

Også smedene er i år kommet tilbage og afholder et brag af en smedekonkurrence.

Et af til årets store navne i Agria ring 1 er de internationalt kendte hestetrænere Marie Desodt og Charly Feurier fra Frankrig, som vil vise ridekunst i særklasse. Sammen med deres heste og ponyer skal de imponere publikum, og vise hvordan det kan se ud, når samarbejde mellem hest og rytter fungerer til perfektion fra jorden til de svære dressurøvelser.

Ligesom i de tidligere år vil der igen i år blive afholdt en lang række bedømmelser i løbet af dagene, og der vil være spændende foredrag og clinics. Blandt andet kommer Prinsesse Nathalie søndag og deler ud af sin store erfaring som dressurrytter og landsholdstræner på eliteniveau igennem mange år. Nathalie fortæller om grundridningens vigtighed for alle i ridesporten.

Læs også: Store Hestedag samler familien til en forrygende weekend med hunde og heste

Der er masser af flotte opvisninger og stævner på programmet, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Foto: Store Hestedag
I år kan du for eksempel opleve terrænspringning, og se hvordan rytterne træner. Foto: Store Hestedag

Læs også: Bueskydning til hest: Rytter fortæller

Stort hundeprogram på Dyrskuepladsen

Har man selv hund derhjemme, kan den tages med og blive introduceret til mange spændende sportsgrene for hunde. Derudover kan man lære, hvordan hunden skal plejes og klippes. Man kan også få bedømt hunden eller besøge hundeværkstedet og lave hundekiks, legetøj og meget mere.

Kig gerne forbi de mange clinics og opvisninger, hvor man kan lære at styrke relationen til hunden og opleve, hvordan eksempelvis politihunde og servicehunde arbejder.

Hvis du vil se hele programmet for weekenden, kan du finde det på nedenstående knap.

Foredrag om ulve

Ulvens hjemkomst til Danmark har svære vilkår, hovedsageligt på grund af frygt, fordomme og manglende viden. Foreningen Ulvetid holder et spændende foredrag om myter om ulve, og giver et bud på, hvordan vi kan leve i fredelig sameksistens med ulven i Danmark.

Rekordsalg af stande

Efter et ”corona-år” i 2021, hvor vi alle havde været foruden dyrskuer, festivaler og andet kulturliv, åbnede hele landet op lige før Store Hestedag. De besøgende ved Store Hestedag havde stor købelyst, og der var rigtig gode tilbagemeldinger på salget rundt omkring på pladsen.

Annonce

Det har højest sandsynligt også gjort, at der i år har været virkelig stor interesse for bookning af stande. Det er derfor med stor glæde, at begivenheden kan melde om alt udsolgt. Det har været et rekordsalg, og de ser i år rigtig mange virksomheder og foreninger/klubber, som har booket en stand på Dyrskuepladsen.

Ønsker man en stand på Store Hestedag i år eller til næste år, er man dog altid velkommen til at kontakte Store Hestedag for at komme på venteliste.

Du kan finde alle udstillerne på Store Hestedag på den officielle udstillerliste. På den måde kan du forberede dig, hvis du er på jagt efter noget bestemt.

Læs også: BETALT ARTIKEL – Mounted Games: En hæsblæsende og sjov disciplin for alle

Læs også: Bare én mere! 5 ting, som sniger sig ned i indkøbskurven hos hesteejeren

Kilder

Pressemeddelelse fra Store Hestedag

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce