Ferie er dejligt. Ferie med din hest er endnu skønnere

Annoncørbetalt artikel

Hvis man spørger de fleste hesteejere, er det at have hest mere end bare en hobby. Det er en livsstil og passion, og noget, som vi bruger mange timer og penge på. Sådan en passion kan være svær at parkere i en, to eller tre uger, mens vi er på ferie. Men hvem siger, at vi behøver det?

For det første kan savnet til vores firbenede ven være enormt, hvis vi skal undvære den i længere tid ad gangen. Det kan i sig selv være svært nok at kapere. Herudover er der det med træningen. Hvem skal holde det fine niveau ved lige, mens du er slapper af i sommerhuset? Eller i det hele taget tage sig af den daglige pasning og udmugning?

Tag på ferie med din hest

Drømmen for mange hestemennesker må være at tage hesten med på ferie. Det kan dog virke som en uoverkommelig drøm, men rent faktisk er det en reel mulighed mange steder i landet.

Løsningen kan være et såkaldt høhotel, hvor man kan overnatte med sin hest. Der findes mange former for høhoteller overalt i Danmark, hvor man enten kan indlogere sin hest og bo et andet sted selv, eller overnatte på stedet sammen med sin hest.

På nogle høhoteller er det muligt at bo i telt, mens andre tilbyder værelser eller Bed & Breakfast. Fælles for de fleste høhoteller er, at de ligger naturskønt og at der er masser af turmuligheder i smukke omgivelser.

Læs også: Top 10: Verdens mest imponerende spots til din rideferie.

Du kan opleve helt unikke ting med din hest, hvis I tager på ferie sammen. Foto: Arkiv.

Unikke oplevelser venter

Udover en ferie med din hest giver en høhotel ferie dig mulighed for at besøge nogle af de små unikke kroge af Danmark. Besøg eksempelvis den vilde natur ved Vesterhavet i Nordjylland, smukke Sydfyn eller de store skove i kongernes Nordsjælland.

Dansk Islandshesteforening har samlet en liste over en række høhoteller i hele Danmark. Du kan finde listen her.

Kom godt afsted

Sikkerhed og komfort er altafgørende, når du skal transportere din hest på tværs af Danmark. Hos Skydsbjerg Horsetrucks kan du købe en hestetransporter, som er bygget op som en boks, og hestene behøver derfor ikke være bundet, når de transporteres. Det giver hestene mulighed for at bevæge sig lidt rundt, selv bestemme retning og spise fra gulvet under transporten. Friheden betyder også, at hestene har bedre mulighed for at finde balancen og hvile bagdelen mod væggen til kabinen, hvis der skulle opstå udfordringer i trafikken, og føreren må bremse hurtigt op.

I ét med hesten på Danmarks længste rideruter

Du kan vælge at tage på en decideret rideferie med målet om at få en særlig oplevelse med din hest. Der findes særlige ekstra lange rideruter i Danmark, hvor du virkelig kan få mulighed for at suge alle indtryk ind, mens I bevæger jer gennem landskaberne.

Tre af landets længste rideruter er Riderute Sydfyn, Rideruten Thy og Parforce Riderute.

Du kan opleve nogle af Danmarks naturperler fra hesteryg. Foto: Arkiv.

Riderute SydFyn

Godserne Brahetrolleborg, Holstenshuus og Steensgaard har åbnet deres ejendomme for ryttere på en række ridestier. Sammen med ridestierne i Svanninge Bjerge og Naturstyrelsens skove omkring Sollerup udgør de Riderute Sydfyn – en af landets smukkeste og længste rideruter på hele 75 kilometer.

Rideruten Thy

Her finder du barsk, men smuk natur. Ruten løber gennem Danmarks største nationalpark – Nationalpark Thy. Ruten er 100 km lang og snor sig gennem skov, til ferske søer, langs havet og ad lange stier med udsigt over klitheden. Du kommer bl.a. ud at ride på stranden, hvor Vestenvinden rusker og giver skum på bølgetoppene. Ruten går også længere ind i landet, og rutens mange pausefolde giver fine muligheder for at tage et hvil, nyde naturen og ikke mindst madpakken. 

Læs også: Er det egentlig sundt for din hest at holde fri?

Parforce Riderute

I Nordsjælland byder de store skove både på smuk natur og kulturhistorie – og du kan opleve begge dele på Danmarks nyeste langturs-riderute. Parforce Riderute er 75 kilometer lang og tilrettelagt, så du i tre dage kan ride ad enevældige kongers gamle jagtveje i skovene.

Det historiske jagtlandskab er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv og bliver også en del af nationalparken Kongernes Nordsjælland.

Få professionel vejledning ved køb af hestetransporter eller -trailer
Skydsbjerg Horsetrucks sælger hestetransportere og trailere. Missionen er at gøre en forskel for heste og ryttere, så de kan føle sig sikre og tilpasse, når de er på tur. Hos Skydsbjerg kan du blandt andet finde hestetransportere fra Nuyts Horsetrucks og hestetrailere fra Mustang. Begge mærker er kendetegnet ved høj kvalitet og sikkerhed kombineret med lækkert design.

Kilder: Dansk Islandshesteforening og Friluftsrådet.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce