Født ind i en hestefamilie eller ej? Hvad er forskellen?

Om du er født ind i en hestefamilie eller ej, har formentlig betydet noget for din egen vej ind i hesteverdenen. Her ser vi på nogle af de forskelle der muligvis kan være. Måske kan du genkende din egen historie eller måske endda dit barns? Vi håber, at det kan give et lille smil på læberne – og husk, det ene er ikke mere rigtigt end det andet, og at det hele er skrevet med et glimt i øjet.

Læs også: Børn og ridning – hvornår og hvordan?

Annonce

Første gang på en hest

Født ind i en hestefamilie

Hvis du er født ind i en hestefamilie, kan vi næsten garantere, at du har siddet på en hest som helt lille. Dine forældre tog dig med til alle de steder, hvor du havde mulighed for at sidde på eller bare røre en hest – du skulle jo helst få nogle skønne oplevelser med dem som lille, så du også ville være glad for dem som lidt ældre.

Født ind i en ikke-hestekyndig-familie

Hvis du derimod ikke er født ind i en rigtig “hestefamilie”, har din første gang på en hest formentlig været en træktur på et dyreskue, eller da du endelig – efter flere måneders plagen – fik lov til at starte til ridning.

Pige ordner pony på rideskolen
Foto: Canva Pro

At gå til ridning

Født ind i en hestefamilie

Hvis du er født ind i en hestefamilie, har du formentlig haft en forældre, som var meget spændt på, at du skulle starte til ridning – lige så snart du blev gammel nok. Dine forældre tog glædeligt med ud på rideskolen, hjalp dig med at sadle op, snakkede entusiastisk med din ridelære og gav dig konstruktiv feedback efter din undervisning. De var måske heller ikke blege for at komme med kommentarer imens du red.

Læs også: H for hest – en 12-årig rideskolerytters fortælling

Født ind i en ikke-hestekyndig-familie

Hvis du derimod ikke har nogle hestekyndige forældre, så din tur til ridning nok noget anderledes ud. Dine forældre var i forvejen meget overraskede og forvirrede over, hvor mange forskellige ting, du skulle have med til din første undervisning, også blev de mødt af et endnu mere forvirrende sted – rideskolen. De så nærmest helt fortabte ud, da ridelæren fortalte, at I bare kunne gå igang med at ordne Mulle inde i den bagerste boks.

Rideskolestævnerne

Født ind i en hestefamilie

Hvis dine forældre eller andre i familien også er hestemennesker, gik de formentlig ret meget op i dine ture til stævner. De tog hjertens gerne med og var klar på at sidde hele dagen og se på alle de andre ekvipager, inden du skulle på sent om eftermiddagen. De var selv næsten lige så spændte som dig og hjalp dig gerne med alt, hvad de kunne.

Født ind i en ikke-hestekyndig-familie

Hvis der derimod ikke er nogle hestemennesker i din familie, var det nok lidt anderledes. Din familie ville selvfølgelig meget gerne komme og se dig ride, og heppe på dig. Men de kunne nok ikke hjælpe med så meget hestefagligt – til gengæld kunne de sikkert tage nogle gode billeder og videoer af dig, som altid er gode at have. De var selvfølgelig hammerstolte over, at du turde deltage i stævnet, især hvis du skulle springe. Her sad nogen i din familie måske også med hænderne for øjnene eller gispede, hver gang du tog et lidt for skarpt sving.

Hvad laver man med sådan en hest?

Født ind i en hestefamilie

Hvis man er i en familie, hvor flere selv er hestemennesker, er de udemærket godt klar over, hvad man laver med en hest – og hvor meget det kræver. Derfor blev der aldrig spurgt ind til, hvordan du dog kan bruge så mange timer i stalden eller, hvor alle dine lommepenge blev af.

Læs også: 10 typer forældre, du ofte møder på rideskolen

Født ind i en ikke-hestekyndig-familie

Hvis du derimod ikke er fra en familie, der er vant til at have med heste at gøre, kan de faktisk godt komme lidt i tvivl om, hvad du helt præcist render rundt og laver med den hest. De kunne derfor godt undre sig lidt over, hvordan du kunne bruge så lang tid i stalden hver dag – især når du kom hjem og fortalte, at du ikke engang havde været ude at ride men istedet trænet jordarbejde. En rigtig klassiker for folk, der ikke er inde i hesteverdenen er, at de måske kan komme til at tænke, at det bare er en hyggelig lille hobby du fik dig der – men nej nej, for dig er det en livsstil.

Læs også: 10 grunde til at ridesporten er verdens bedste hobby og livsstil

Pige går med sin hest
Foto: Canva Pro

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce