Hubertusjagten 2022 finder sted på søndag!

På søndag den. 6. november løber Hubertusjagten 2022 af stablen. Det bliver en dag fyldt med spændte ryttere, røde jakker og masser af fart. Hvis du har planer om at skulle være med – enten som rytter eller tilskuer, så læs lige med her. Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse på søndag!

Læs også: Hubertusjagten er tilbage!

Annonce

Historie

Hvert år den første søndag i november afholdes årets Hubertusjagt. Sådan har det været siden år 1905 dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig og forrige år på grund af corona. Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter. 

Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat. 

Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. I anledningen af UNESCOS 50års jubilæum i år åbner UNESCO en særlig udstilling mellem slottet og Magasindammen på Hubertusdagen. Udstillingen fortæller blandt andet om Hubertusjagtens symbolske videreførelse af den gamle parforcejagt og dens betydning for Danmarkshistorien. 

Læs også: Eneste aflysning siden 2. Verdenskrig: “Jeg ville hellere undvære juleaften

Hubertusjagten 2022

Søndag den 6. november 2022 fra kl. 10.00 rider ca. 80 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary kommer til Eremitageslottet og overrækker præmien til dette års vinder efter jagten. Rytterne mødes kl. ca. 9.30 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner. Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing og Peter Gilsfort fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning. 

Om Hubertusjagten

Jagten er ca. 10 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus – du kan se hele ruten i vedhæftede program. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset. Kl. ca. 11.20 er Hubertusjagtens Waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter rider de ca. 30 rytter, som er kvalificerede til opløbet mod Hjortekær for at ride om kap op mod Eremitageslottet. Vinderen modtager Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys ærespræmie og hædres under traditionelle ceremonier til Hubertusballet søndag aften på den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg. 

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson med jagter hver søndag i forår og efterår i Dyrehaven, i de Sjællandske skove og på godser, samt tre jagter på Hof Sudermühlen i Tyskland i alt 23 jagter.

Du kan læse mere om årets jagt hos Hubertusjagt, SPR Jagt, og læse hele programmet for dagen.

Læs også: H.K.H. Kronprinsesse Mary – en folkelig hestekvinde

Program for Hubertusjagten 2022

Når man ankommer på søndag, uddeles der et program med ruten og oplysninger om jagten ved de fleste røde låger ind til Dyrehaven. 

Hubertusjagten arrangeres af Sportsrideklubbens jagtledelse. Officialposterne rides i år af Henrik Friis og Chris Winther som ræve, hovedmaster er Mette Kaufmann og sidemastere er May-Britt Kattrup og Peter Skifter. For ponyerne rider Katja Andersen master. 

Annonce

Tilskuere

Hubertusjagten har udviklet sig til en tradition for de op til 40.000 tilskuere, som møder op og følger rytternes tur over stok og sten. Trækplastre er især udspringet i Magasindammen og opløbet, som har mål ved det historiske Eremitageslot. 

Årets tilskuere bør være opmærksomme på, at Statsskoven/Naturstyrelsen har forbudt parkering i Dyrehaven. Det vil sige, at man ikke kan parkere på græsset indenfor lågen ved Hjortekær.

Læs også: Fastelavn og tøndeslagning til hest

Læs også: Er du klar til Store Hestedag i weekenden?

Kilder

Pressemeddelese fra Sportsrideklubben Jagtledelsen

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce