Når passion bliver til levevej

Annoncørbetalt artikel
Noble Ride

Mange mennesker har en hobby, interesse eller en passion, som de elsker at bruge tid på. Og hvem drømmer ikke om at kunne leve af deres passion? En af de personer, som har taget dette spring og i dag lever af sin hobby er sadelfitter Tine Søderlund Philipsen fra Noble Ride, og hende skal du møde lige her.

Noble Ride
Tine startede Noble Ride i 2015, og virksomheden har base i Hørsholm, hvor Tine bor. Noble Ride har primært fokus på sadler, men sælger også andet rideudstyr. Tine bruger selv det meste af sin tid ude hos kunderne og kører rundt i sin ‘sadelbus’ og laver service ude hos mange forskellige hesteejere. Derudover går hun meget op i at udvælge produkter i god kvalitet, og hun sælger derfor kun produkter, som hun selv har lyst til at bruge.

Fra hestepige til virksomhedsejer

Tine startede selv med at ride, da hun var 12 år gammel, og hun rider stadig den dag i dag. Hun er selv dressurrytter, og hendes mand er uddannet træner, og sammen har de to heste.

Tine fortæller, at en af hendes styrker som sadelfitter, er at hun selv rider. Hun ved præcis, hvornår og hvordan det føles, når noget fungerer og når det ikke gør. Dette giver hende en stor forståelse, og hun ved hvad ryttere mener, fordi hun måske selv har prøvet noget lignende. Samtidig giver hendes liv med heste hende også en god forståelse for selve hestefolket, og hun forstår udmærket, hvor vigtig ens hest er.

Lige præcis derfor går Tine også meget op i, at hendes kunder skal have en god oplevelse, når hun er ude hos dem. Hun mener, at kunderne skal ses og høres, og derfor vil hun allerhelst se rytteren ride hesten, så hun selv kan vurdere, hvor der eventuelt kan være problemer, og hvilke løsninger der er.

Jeg er selv vant til at side i sadlen, så jeg bilder mig selv ind, at jeg forstår hestefolket.

Uddannelse: Tine er uddannet Qualified Saddlefitter af Society of Master Saddlers i England, og har mange års erfaring som sadelfitter og sadelsælger.

Tine fra Noble Ride på sin hest.
Tine har redet lige siden hun var 12 år gammel, og hun elsker stadig at ride. Foto: Sara Roland.

Læs også: “Der er en helt særlig passion i hesteverdenen”

En ekstra mission

Da Tine også selv er hestemenneske, har hun også en anden mission med sin virksomhed. Selvfølgelig elsker hun at sælge sadler og hjælpe ryttere med at finde en passende sadel, men hun har også fokus på, hestevelfærd. Hun går meget op i, at man skal ride på hestens præmisser, og at man skal ride på en nobel måde. Lige præcis denne pointe er også baggrunden for navnet på virksomheden, nemlig Noble Ride.

En mission der gennemsyrer virksomheden er, at man skal huske ikke kun at ride efter de bedste resultater, men at man skal ride på en måde, hvor hesten også får noget ud af det.

Man skal kunne stå af, og vide at både en selv og hesten har fået noget godt ud af ridningen, og at dagen er blevet bedre for begge parter.

Hun fortæller selv, at hun arbejder med både professionelle og amatørryttere, og at det er vigtigt at få dette budskab ud til alle. Hun forklarer, at mange amatørryttere ofte ser op til de professionelle ryttere, og at det derfor er fantastisk, hvis de professionelle ryttere også kan være med til at dele budskabet.

Når Tine sponsorer præmier til et stævne, sætter hun også fokus på vigtigheden af godt horsemanship og en god tilgang til hesten. Hun sponsorerer nemlig både en præmie til vinderen af klassen, men også til den rytter der har udvist det bedste horsemanship. Det kan for eksempel være at der opstår udfordringer med en øvelse i programmet eller et spring på bane, men at rytteren viser overskud og tager det med et smil eller roser hesten når det endelig lykkes.

Passion for hesteverdenen

Som hestemenneske og sadelfitter fortæller Tine, at der ikke er en fast grænse mellem hendes fritid og arbejde, men at det i stedet flyder sammen. Når hun selv prøver sadler på hendes egne heste, tænker hun ikke over at det er arbejde, for hun ville alligevel tage ud at ride på sin hest i fritiden. Det samme gælder, når Tine er ude hos kunder. Hun fortæller, at hun ofte bliver hængende lidt længere og snakker, fordi det jo er hendes hobby. Når man laver det man brænder for, så tænker man ikke over, at det er arbejde, fordi det er noget, man nyder, og det er det man gerne ville gøre, hvis man havde fri.

Tine nævner også, at det selvfølgelig ikke altid er en dans på roser. Hun fortæller, at noget af det hun arbejder rigtigt meget på nu, er at skabe en god balance i sit liv. Når man brænder for noget, og bare gerne vil hjælpe alle, så kan det være svært at sige nej, og det er noget Tine har haft udfordringer med.

Man er nødt til at sætte grænser for sig selv, og hvor meget man rent faktisk kan nå på et døgn.

Tine fra Noble Ride og hendes sadelbus.
Tine bruger sin sadelbus, når hun skal ud til kunder. Foto: Sara Roland.

Inspiration fra barnsben af

Princippet med at gøre sin passion til sin levevej, er ikke noget Tine har fået fra fremmede. Hun har nemlig selv en far, der gjorde dette, og han har været en stor inspiration. Tines far er professionel sejler og sejlmager. Han har været en stor inspirationskilde og vist hende at det er muligt at leve af sin passion. 

Tine fortæller, at hun fik rigtig gode karakterer i skolen, og at folk sagde, at hun kunne blive lige hvad hun ville og komme til at tjene masser af penge. Men fordi Tine er vokset op med idéen om at arbejde med noget man virkelig elsker, valgte hun i stedet at følge sin drøm og passion. Inspirationen fra hendes far har dermed været en del af drivkræften bag, at Tine allerede fra ung af har tænkt: Hvordan kan jeg få et arbejdsliv, hvor jeg ikke står op og tænker ‘puha, jeg gider ikke rigtig i dag’, men i stedet ser frem til at komme på arbejde?

Læs også: Forskning: Derfor kan det være en god idé at bruge sadelpads

Gode råd med på vejen

Går du selv med en drøm i maven, så lægger Tine ikke skjul på, at hun synes, at man bør springe ud i det. Tine lægger nemlig stor vægt på, at man skal gøre det man selv har lyst til, og det, der kan gøre en glad. Hun siger, at man skal kaste sig ud i det, for når man elsker det man laver hver eneste dag, så går man også glad i seng, og det er altså afgørende for, hvor lykkelig man er.

Tro på det og giv det et skud – vi lever kun én gang! Husk, at du skal have dig selv med – det er dit liv, så lyt til din mavefornemmelse og gør det, du har lyst til.

Hun understreger også, at man ikke skal lade ‘grådighed’ være drivkræften bag ens arbejdsliv, men at man i stedet skal fokusere på det, som gør en rigtig glad.

Et ekstra tip:
Tine fortæller, at hun i starten hørte én bestemt sang rigtig meget. Nemlig sangen Millionær af Rasmus Seebach. Sangen har fokus på, at det ikke er pengene, der gør dig glad, og lige præcis dét, kan være rigtigt godt at huske sig selv på.
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce