Fotoinspiration: Tag flotte billeder med farvestrålende holi-pulver

Har du afprøvet denne smukke fototeknik før? Den tyske fotograf Andrea Zachrau har længe haft en vision om at fotografere heste på en anden måde – og nu kan du finde inspiration i hendes farverige idé. Her viser vi et udpluk af hendes billeder, hvor hun bruger holi-pulver, som vi blandt andet kender det fra The Color Run og andre farverige festivaller. Pulveret er 100 % naturligt og derfor helt ufarligt til din hest.

Annonce

Læs også: Ved du, hvordan en hestefotograf arbejder?

Visionen bag farverne 

Andreas vision blomstrede, da hun fik den verdenskendte hestefotograf, Jacque Toffi, som mentor. “Han er kendt for at tage billeder med helt speciel momenter og i usædvanlige vinkler. Det har inspireret mig til at prøve at gøre noget andet. Jeg elsker at eksperimentere “, fortæller hun. Og da en ven foreslog hende, at hun kunne bruge det farvede holi-pulver, var grundstenen til fotoshootet Holi Horse lagt.

Foto af brun hest med holi-pulver
Foto: Andrea Zachrau.

Holi hylder det gode 

Holi er navnet på en hinduistisk tradition, hvor man fejrer alt det gode i verden ved at tilstøve hinanden med farvet pulver. Man hylder blandt andet, at det gode står over det onde, at foråret er kommet og de mørke tider er forbi – og ikke mindst, at kærligheden altid sejrer. Og Andrea mener, at man også kan bruge det til at hylde de heste, vi elsker så højt.

Foto af frieser med lyserød holi-pulver
Foto: Andrea Zachrau.

Farverne fremhæver hesten 

Målet med Holi Horse er at fremhæve hesten – også selvom det er farverne der er knald på, forklarer Andrea: “Jeg elsker de forskellige effekter, man kan opnå ved at bruge holi-pulver og hvordan det kan spejle hestens karakter. Selvom pulveret er iøjnefaldende, så får det hesten til at fremstå alternativ mere iøjnefaldende ”- og det er lige præcis det, der er hensigten.

Læs også: Eventyrbilleder skal vise de magiske sider af vores heste

Foto af pony i holi-pulver
Foto: Andrea Zachrau.

En uforglemmelig oplevelse 

Andrea har erfaret, at et skyde med holi-pulver er en uforglemmelig og sjov oplevelse for hesten og dens ejer. Desuden udfordrer det fotografen, og så kræver det, at man lytter til den enkelte hest. “Nogle gange kan man sagtens få lov til at kaste med pulveret, men andre gange kan man kun få lov til at putte lidt pletter på hestens pels og så puste lidt til det”. Derfor er det virkelig nødvendigt at træne til et holi-fotoshoot, og det får hest og ejer tættere på hinanden, mener Andrea.

Foto af sort hest med blåt holi-pulver
Foto: Andrea Zachrau.

100 % naturligt farvepulver 

Andrea anbefaler, at man udelukkende bruger 100% naturligt holi-farvepulver, hvis man vil eksperimentere med et holi-shoot derhjemme. Det, hun selv bruger, er lavet af majsmel og farver fra fødevarer. Alligevel er det noget, man skal passere på med, fortæller hun, for hesten må selvfølgelig aldrig få det i øjnene, næsen eller munden. Den skal have en god oplevelse, og det vil i sidste ende komme til udtryk på billederne.

Hest med lilla og blå holi-pulver
Foto: Andrea Zachrau.

Se flere af Andrea Zachraus unikke fotoserier på Instagram: @andreazachrau_photography 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce