Udnyt hestens fulde potentiale med EQmach

I 2013 lancerede Metazoan Life Science AS produktet EQmach™; et videnskabeligt udviklet tilskud til heste baseret på patenteret brug af en naturlig forekommende bioaktiv marine ingrediens udvundet fra ”Holothuroidea Echinodermata”, også kendt som ”Søpølsen”.

Produktet og de aktive stoffer er undersøgt i flere sammenhænge, men mest bemærkelsesværdigt er, at målinger på både dressur-, spring-, galop- og travheste viser, markante reduktioner i mælkesyreniveauerne efter træning.

Adskillige anerkendte topudøvere i Danmark, Norge og Sverige har deltaget i undersøgelser og afprøvninger af EQmach™, i Danmark har bl.a. Helgstrand Dressage, RC Horses og Niels Jørgen Cassøe afprøvet EQmach™ med succes.

Testet på danske spring- og dressurheste med et fald på op til 60% i mælkesyreværdierne.

Se videoen hvor vi tester produktet, og hør dyrlægen, rytteren, fodringsrådgiveren og produktspecialisten fortælle om Eqmach.

Hvorfor vil vi så gerne af med mælkesyren i musklerne?

Vi taler meget om mælkesyre i forbindelse med træning og at det kan nedsætte præstationsevnen, men hvordan er det helt præcist at mælkesyren skaber problemer?

Når en muskel arbejder bruger den ilt og sukker til at danne energi. Sukkeren er oplagret i musklernes depoter og ilten kommer med blodet, der løber i de bitte små blodkar mellem musklerne. Når sukker og ilt omdannes til energi dannes der kuldioxid (CO2) som overskudsprodukt. CO2 bliver hurtigt transporteret ud af cellerne og væk fra musklerne af blodet.

Når muskler arbejder meget hårdt eller længe, er det ikke altid at blodforsyningen kan følge med til at levere nok ilt til musklerne. For at musklerne ikke lige pludselig skal holde op med at fungere, kan de godt kan klare sig et stykke tid uden ilt. I denne situation omsætter musklerne sukker til energi uden ilt (kaldet anaerob metabolisme). Ulempen ved dette er, at der i stedet for at blive dannet CO2, dannes mælkesyre som overskudsprodukt. Mælkesyren bliver ikke transporteret ud af cellerne lige så hurtigt som CO2, hvilket betyder at der bliver ophobet mælkesyre i musklerne. Mælkesyre er som sådan ikke farligt, men det irriterer muskelcellerne lidt, og irritationen i musklerne er med til at nedsætte deres præstationsevne.  Irritationen i musklerne aktiverer også immunsystemet, der går i gang med at ”ryde op” i musklerne, og en del af denne proces er inflammation, som kan medfører hævelse og ømhed.

Når muskler er ømme og stive efter træning, er det altså muskel irritationen og immunsystemets oprydning der er årsagen. Det er helt naturlige processer, som ikke er farlige, men problemet opstår hvis man igen beder musklerne om at arbejde hårdt inden de er helt restituerede. Mens musklerne er i gang med at restituere kan de ikke yde lige så meget som ellers, og risikoen for skader stiger derfor.

Så kort sagt: mælkesyre er et problem fordi, det er med til at give muskel irritation, son i en periode nedsætter musklernes præstationsevne.

Kilde: Brogaarden

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce