Efterårets dejlige stunder

Af Merethe Kepp fra FerieRytter.dk

Urene er blevet sat en time tilbage, og min krop og sjæl glæder sig til ‘den mørke tid’. Jeg elsker at bo i et land med fire årstider og fornemme hestelivets forskellige facetter.

Gøre stalden ren og kalke den som en rengøringstornado, så den er klar til at ‘Prinsen’ – hesten min – kommer ind i vinterhi. Gå vinterudstyret til hest og rytter igennem. Få styr på ormekur, købe et ekstra dækken, komme lammeskindssåler i støvlerne, plukke kassevis af æbler, mærke hesten sætte vinterpels og bore fingre og næse ned i den.

Ifølge Henrik Nordbrandt har året 16 måneder. Jeg glæder mig til efterårs- og vintersysler de næste otte måneder inden foråret kommer til marts.

Vores dygtige hestemassør har beordret massage, og heldigvis har vi en hvedekernepude, der kan varmes op og lægges på hestens rygmuskler, som opvarmning inden massagen. På staldgangen træner vi smidighedsøvelser, og i det dejlige ridehus longerer vi efter massørens anvisninger.

For at styrke Prinsens ryg efter et trafikuheld, skal vi også træne ridning op og ned ad bakker samt en frisk tur på sandstranden, hvilket også godt for ryggen.

Det gode rideselskab sammen med ‘Rollatorbanden’ vedligeholdes hver weekend med grin og gode historier. Efteråret lægger op til dybere samtaler om børn, familie, arbejde, glæder og sorger og sammen med hesten er det måske den allerbedste terapi. Vores mænd siger ihvertfald, at vi stråler, når vi kommer hjem fra stalden.

Vi er også gode til at hygge med sodavand, kakao, kaffe og boller. Så bliver der dækket fint op på fodervognen, og i løbet af ingen tid er der kommet flere til og ruderne dugger, mens hestene gumler og vi griner.

Æbler

I december holder vi fast i traditioner som ponytræk til juletræstænding ved den lokale Dagli’Brugs og Julen skåler vi ind med Frederiksdal kirsebærvin, mens vi fylder os med chokolade og kransekage.

Knap så sjovt er det i vintermånederne med frost og kulde, men så meget desto bedre er det, når man kommer ind i varmen og tør langsomt op foran brændeovnen med et glas varm æblemost i hænderne. Så går tankerne til hesten, mens jeg overvejer, hvad nyt vi skal begive os ud på sammen?

Et webinar om ‘Tryg til hest’?
Ridesafari i Thy Nationalpark?
Ferietur på hærvejen med et vildmarksbad?
Et kursus om ‘Vejen til hestens hjerte – og dit eget’?
Rideterapi og mindfullness?

Inspiration til nye hesteoplevelser findes på FerieRytters hjemmeside, hvor du finder spændende oplevelser i hele Danmark.

Jeg vil ihvertfald trævle alle de gode tilbud igennem for at udvælge de bedste oplevelser til min hest og mig, så vi sammen kan få endnu flere gode timer sammen.

Så er der også noget rart at tænke tilbage på i den mørke vintertid.

Om FerieRytter.dk
FerieRytter er en forening, hvis formål er at fremme hesteturismen på Lolland-Falster.
Foreningen FerieRytter blev stiftet 11. april 2013 af fem aktive ryttere fra Lolland-Falster.
Foreningen har rod i Riderute Lolland, og flere af stifterne har siddet i bestyrelsen for Riderute Lolland-Falster.
FerieRytters vision er at fremme hesteturismen i Danmark.
FerieRytter har syv destinationer på Lolland-Falster med færdige hesteferiepakker.
På hjemmesiden www.ferierytter.dk arbejdes der på at skabe et overblik over hesteoplevelser i Danmark – se: ‘Links DK’
FerieRytter er initiativtager til den første SHIT konference i Danmark – forhåbentlig i 2017.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce