SHIT et slag for rideturismen

Blog af FerieRytter.dk ved Merethe Kepp

Ridesporten er kendt som en farlig sport med modige deltagere, der har ambitioner og klare mål. Hvem har ikke beundret deltagende ekvipager i Hubertusjagten, til steeplechase eller set filmen Tarok og fældet en tåre da de vandt. Disse udfordringer er små i forhold til dem det danske samfund står overfor i øjeblikket.

Her kunne man ønske sig nogle modige politikere med ambitioner/visioner og klare mål – der ikke kun indebar at blive siddende på hesten. Politikerne har gennemført store reformer: Kommunalreformen, Skattereformen, Sygedagpengereformen, Folkeskolereformen med flere og det føles som om de tænker, at hvis man blot river alt udstyret af hesten – så vinder den nok alligevel. Tænk hvis politikere og byrådsmedlemmer havde store visioner for vores samfund.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen siger til landbruget: “Folk vil have natur, turisme og gårdbutikker” og i Politiken februar 2015 kunne man læse: Nu skaber design og turisme flere jobs end bacon og vindmøller. Turismesektoren har i flere år arbejdet med SIT turisme: Special Interest Tourism. Disse specielle interesser kan være cykelturisme, lystfiskerturisme, kano- og kajakturisme og vandreturisme. Men der er mere, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på.

Jeg mener, at vi også bør arbejde med SHIT: Special Horse Interest Tourism. FerieRytter har i fire år arbejdet med hesteturisme på Lolland-Falster. Vi har markedsført og solgt færdige hesteferiepakker – og vores gæster har været meget glade for konceptet. Danmark har en århundredlang tradition for hestehold, og der er et stort udviklingspotentiale i denne form for turisme.

I nutidens Danmark er vi kommet meget langt væk fra dyrene. Det er nærmest umuligt at besøge en stald og Morten Korch har været død længe i vores industrielle landbrug. Ikke desto mindre søger folk efter disse Morten Korch oplevelser med at klappe dyr, ponyridning og stokroser.

Stort varieret udbud af hesteoplevelser:
Ridesafari, turridning, hestevognsferie, høhoteller, western-lejr, campingpladser med plads til hesten eller med trækponyer til de små, bondegårdsferie, ridelejre for børn og for voksne, Sælsafari til hest, travløb, galopderby, horsemanship, rideterapi, shelters med folde, Bed&Horse, HEAL (HEsteAssisteretLæring), kurser i ‘sikkerhed til hest’ og så videre.

Vi vil i FerieRytter sætte fokus på SHIT og tage initiativ til at denne form for turisme blomstrer. I første omgang vil vi skabe et overblik over de spændende hesteoplevelser man kan få i Danmark – og det gør vi på FerieRytters hjemmeside: viser dig vej til SHIT oplevelser.

Dernæst vil vi tage initiativ til en SHIT konference, hvor udbydere af hesteoplevelser i Danmark kan mødes og høre oplæg om hesteturisme, deltage i workshops og få et samarbejde med andre aktører. Det vil glæde os, hvis der er politikere med visioner for SHIT, der vil deltage i denne konference.

Glæd jer til at følge FerieRytter.dk her på Malgré Tout, hvor de løbende vil blogge om aktuelle emner indenfor rideturismen.

Fakta om FerieRytter.dk

  • FerieRytter er en forening, hvis formål er at fremme hesteturismen på Lolland-Falster.
  • Foreningen FerieRytter blev stiftet 11. april 2013 af fem aktive ryttere fra Lolland-Falster.
  • Foreningen har rod i ’Riderute Lolland’, og flere af stifterne har siddet i bestyrelsen for Riderute Lolland-Falster.
  • FerieRytters vision er at fremme hesteturismen i Danmark.
  • FerieRytter har syv destinationer på Lolland-Falster med færdige hesteferiepakker.
  • På hjemmesiden www.ferierytter.dk arbejdes der på at skabe et overblik over hesteoplevelser i Danmark – se:
  • FerieRytter er initiativtager til den første SHIT konference i Danmark – forhåbentlig i 2017.
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce