Indsamling til rideklubberne: Skal vi være aktive sammen i ridesporten?

Mange rideklubber sidder hårdt i det efter en lang corona-nedlukning. Derfor har Dansk Ride Forbund og Trolle Company valgt at afholde en fælles aktivitetsdag i ridesporten, hvor formålet er at samle penge ind til de hårdramte rideklubber.

Læs også: Rideskole fortæller: Så hård har Corona-nedlukningen været

Den 13. maj går det løs 

Måske du også har lyst til at hjælpe din lokale rideklub lidt på vej i disse coronatider. I så fald kan du deltage i aktiviteten fra 08.00-20.00 d. 13. maj. Det gør du ved at dele et billede af dig selv og din aktivitet sammen med hesten på Instagram under hashtagget #aktivesammeniridesporten. Om du rider dressur, spring, kørsel, turridning eller bare går en tur med hesten har ikke betydning. Det vigtigste er blot, at du viser din hesteaktivitet og deler den på Instagram.  

”Corona-krisen har været rigtig hård for mange af vores klubber, fordi de af flere omgange har måttet lukke mere eller mindre ned. Det har betydet færre indtægter, mens udgifterne ofte har været de samme, fordi både hestene og faciliteterne jo stadig skal passes,” fortæller direktør i Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt.

Annonce

Gentagelse af sidste års succes 

Sidste år blev der også afholdt et lignende arrangement med titlen #aktivehverforsig.  Dengang blev der samlet mere end en halv million kroner ind til de økonomisk trængte elevskoler, efter COVID-19 pludselig medførte massiv nedlukning. Her et år efter er der heldigvis åbnet mere op, og vi kan igen være flere personer samlet, men det har været et hårdt år for de fleste klubber. 

Stævnesituation
Forhåbentlig kan det snart blive en realitet, at endnu flere klubber har økonomien til at overleve og holde stævner, når situationen er til det. Foto: Kee Frandsen.

Køb en t-shirt og støt klubberne 

Udover at være fælles omkring at være aktive, er formålet også at få samlet penge ind til klubberne. Derfor er der igen i år designet og produceret en t-shirt til arrangementet. Den kan man bestilles på forhånd (deadline er den 18. april) og bære torsdag den 13. maj. T-shirten koster 135 kroner, og overskuddet går ubeskåret til klubberne. 

Læs også: DRF underskrevet brev til folketinget. Genåbning af indendørsidrætten nu!

T-shirt DRF og Trolle Company
T-shirt til årets aktive sammen i ridesporten. Foto: Dansk Ride Forbund

Sponsorater er mere end velkomne   

Jo flere penge vi i fællesskab får samlet ind, jo mere hjælp kan klubberne selvsagt få, og derfor er sponsorater naturligvis mere end velkomne. 

Dét går pengene til 

Sidste år var Holstebro Sportsrideklub én af de klubber, der modtog støtte. Pengene blev brugt til genetablering af deres udendørs elevskolebane, som siden da er blevet benyttet flittigt – især under den seneste nedlukning. Klubbens formand, Mikael Søgaard, fortæller, at støtten har haft en stor betydning for klubben:
”Elevskolerytterne har været ramt hårdest i denne tid, så dét at kunne vise dem, at vi lægger en ordentlig sjat penge i deres forhold, betyder meget for os,” siger han. 

Annonce

De praktiske detaljer

Ridesportens fælles aktivitetsdag løber af stablen i hele landet torsdag den 13. maj fra kl. 8 til 20. Man kan både deltage i arrangementet med og uden køb af t-shirt. DRF og Trolle Company håber selvfølgelig på, at så mange som muligt støtter op om sagen igen i år. Bestilling af t-shirt sker via www.trollecompany.com/aktivesammen, og deadline for bestilling er 18. april.

Det vil være muligt at afhente sin t-shirt i perioden 10.-12. maj på en række udleveringssteder rundt om i landet – den fulde oversigt over udleveringssteder kan ses ved bestilling.   

klubliv
Det gode klubliv er vigtigt for mange i ridesporten. Foto: Kee Frandsen.

Ved spørgsmål vedrørende indsamlingen kontaktes Dansk Ride Forbund eller Trolle Company.

Læs også: Hestens tips: Det kan du også bruge et mundbind til

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce