Mød den stærke og ædle Percheron

Der er noget ved en Percheronhest, som virker charmerende og tiltalende for de fleste hestemennesker. Måske er det fordi, den karakteristiske hesterace forener en hel unik råstyrke med ædle træk.

Araberen blandt koldblodsheste
I folkemunde kaldes Percheronheste populært for “araberen blandt koldblodsheste.” Der er noget om snakken, fordi Percheronhesten i sin tid blev forældet med blod fra araberere, da Greven af Rotrou i 1096 -99 importerede østerlandske heste efter det første første korstog. I dag kan man mest se araberens indflydelse på racens udseende ved, at hovedet har en let indadbuet profil på næseryggen. Lige så er øjnene store og udtryksfulde, hvad der yderligere bidrager til, at hesten har fået sit rygte som den ædleste blandt koldblodshestene.

Læs også: Haflingeren: Den kloge, venlige og tillidsfulde bjerghest

Verdens højeste hest
At en Percheronhest er både stor og stærk, er der ingen tvivl om. Faktisk er verdens højeste hest netop en percheronhest: Den amerikanske Dr. Le Gear, som mestrede det imponerende stangmål på 2.13 mtr, var i sin tid den højeste hest i verden. Trækrekorden har en percheronhest også indløst. Det gjorde den, da den trak 1500 kg omtrent 4,5 mtr.

En hest fra Normandiet
Percheronhesten har sin oprindelse i Le Perche, Normandiet, hvor den i første omgang blev avlet til brug i krig. Senere, da der ikke længere var brug for en stridshest, forældlede man hesten, så den egnede sig bedre til landbrugs – og køreheste. En speciel egenskab ved hesten som arbejdsdyr er, at percheronheste kan trave i et jævnt, fladt trav over meget lange distancer. Avlerne fra La Perche har altid været rigtig gode til at udvikle hestene, så de har fundet anvendelse i industrien, landbruget og som kørehest i bytrafikken.

Kilder: Dansk Koldblod, Bonniers Store Hesteleksikon. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce