Blog af FerieRytter.dk ved Merethe Kepp

Ridesporten er kendt som en farlig sport med modige deltagere, der har ambitioner og klare mål. Hvem har ikke beundret deltagende ekvipager i Hubertusjagten, til steeplechase eller set filmen Tarok og fældet en tåre da de vandt. Disse udfordringer er små i forhold til dem det danske samfund står overfor i øjeblikket.

Her kunne man ønske sig nogle modige politikere med ambitioner/visioner og klare mål – der ikke kun indebar at blive siddende på hesten. Politikerne har gennemført store reformer: Kommunalreformen, Skattereformen, Sygedagpengereformen, Folkeskolereformen med flere og det føles som om de tænker, at hvis man blot river alt udstyret af hesten – så vinder den nok alligevel. Tænk hvis politikere og byrådsmedlemmer havde store visioner for vores samfund.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen siger til landbruget: “Folk vil have natur, turisme og gårdbutikker” og i Politiken februar 2015 kunne man læse: Nu skaber design og turisme flere jobs end bacon og vindmøller. Turismesektoren har i flere år arbejdet med SIT turisme: Special Interest Tourism. Disse specielle interesser kan være cykelturisme, lystfiskerturisme, kano- og kajakturisme og vandreturisme. Men der er mere, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på.

Jeg mener, at vi også bør arbejde med SHIT: Special Horse Interest Tourism. FerieRytter har i fire år arbejdet med hesteturisme på Lolland-Falster. Vi har markedsført og solgt færdige hesteferiepakker – og vores gæster har været meget glade for konceptet. Danmark har en århundredlang tradition for hestehold, og der er et stort udviklingspotentiale i denne form for turisme.

I nutidens Danmark er vi kommet meget langt væk fra dyrene. Det er nærmest umuligt at besøge en stald og Morten Korch har været død længe i vores industrielle landbrug. Ikke desto mindre søger folk efter disse Morten Korch oplevelser med at klappe dyr, ponyridning og stokroser.

Stort varieret udbud af hesteoplevelser:
Ridesafari, turridning, hestevognsferie, høhoteller, western-lejr, campingpladser med plads til hesten eller med trækponyer til de små, bondegårdsferie, ridelejre for børn og for voksne, Sælsafari til hest, travløb, galopderby, horsemanship, rideterapi, shelters med folde, Bed&Horse, HEAL (HEsteAssisteretLæring), kurser i ‘sikkerhed til hest’ og så videre.

Vi vil i FerieRytter sætte fokus på SHIT og tage initiativ til at denne form for turisme blomstrer. I første omgang vil vi skabe et overblik over de spændende hesteoplevelser man kan få i Danmark – og det gør vi på FerieRytters hjemmeside: ‘Links DK’ viser dig vej til SHIT oplevelser.

Dernæst vil vi tage initiativ til en SHIT konference, hvor udbydere af hesteoplevelser i Danmark kan mødes og høre oplæg om hesteturisme, deltage i workshops og få et samarbejde med andre aktører. Det vil glæde os, hvis der er politikere med visioner for SHIT, der vil deltage i denne konference.

Glæd jer til at følge FerieRytter.dk her på Malgré Tout, hvor de løbende vil blogge om aktuelle emner indenfor rideturismen.

Fakta om FerieRytter.dk

  • FerieRytter er en forening, hvis formål er at fremme hesteturismen på Lolland-Falster.
  • Foreningen FerieRytter blev stiftet 11. april 2013 af fem aktive ryttere fra Lolland-Falster.
  • Foreningen har rod i ’Riderute Lolland’, og flere af stifterne har siddet i bestyrelsen for Riderute Lolland-Falster.
  • FerieRytters vision er at fremme hesteturismen i Danmark.
  • FerieRytter har syv destinationer på Lolland-Falster med færdige hesteferiepakker.
  • På hjemmesiden www.ferierytter.dk arbejdes der på at skabe et overblik over hesteoplevelser i Danmark – se: ‘Links DK’
  • FerieRytter er initiativtager til den første SHIT konference i Danmark – forhåbentlig i 2017.
Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.