Ugen der gik: Forladte føl, god ponyvelfærd, springning og en rideulykke

UGEN DEN GIK: Har du fulgt med i de artikler, Malgré Tout har sendt ud i løbet af den seneste uge? Få et overblik over det nyeste og mest populære indhold fra ugen, der er gået.

Gå heller ikke glip af det nyeste, digitale magasin, der har temaet Hestens indre.

Annonce

Rideulykke: “Jeg lå stille i 6 måneder – et mirakel jeg har så få mén i dag”

Karin Rosenberg Engelbrecht har lidt travlt. Hun vil hurtigt ud og træne den nyankomne pony, inden hun skal videre i dagens andre gøremål. Hun har før redet ponyen uden problemer, så hun beslutter, at hun godt kan undvære sikkerhedsvesten bare lige i dag. For hvor galt kan det gå? En time senere ligger hun i ambulancen endnu ikke klar over, at seks brud på rygsøjlen og et års sygemelding er hendes skæbne.

Ryg efter operation - ugen der gik
Sådan ser Karins ryg ud efter operationerne. Foto: Privat.

Læs også: Malgré Tout var navnet på Christian 10.s hvide hest

God ponyvelfærd – ikke så lige til, som mange måske tror

“Den skal ikke have noget at spise, for den er jo lille” eller “den er nem at passe, for det er en pony”. I hesteverdenen er der en tendens til at tro, at ponyer er væsentlig nemmere at eje og ikke mindst passe, fordi de er små og ofte nøjsomme. Men virkeligheden er lidt en anden. Faktisk er ponyer ofte ret krævende, når det kommer til korrekt fodring og generel pleje.

Pony på græs - ugen der gik
Kun få ponyer kan tåle at gå på græs. Foto: Arkiv.

3 springryttere fortæller: Derfor er det så fedt at springe med hesten!

Er du også helt vild med at springe med hesten? Elsker du udfordringen ved at skulle have din hest – og dig selv – godt hen over en forhindring, hvad enten den er stor eller lille? Så er du absolut ikke alene. Malgré Tout har fået tre helt almindelige ryttere på Instagram i tale. De giver deres syn på, hvorfor springdisciplinen ifølge dem er noget af det bedste ved at være rytter.

hest springer - ugen der gik
Elsker du også at flyve på din hest hen over en forhindring? Foto: Arkiv.

Når hoppen ikke vil kendes ved sit afkom: Sådan hjælper du føllet videre

Heldigvis sker det sjældent. Men engang imellem hænder det, at en hoppe ikke vil kende ved sit nyfødte føl. I sådanne tilfælde kan det være svært for hesteejere præcis at vide, hvad man skal stille op. Vi giver dig her gode råd med på vejen, for at føllet kan opnå den bedst mulige start på livet.

Føl får flaske af menneske - ugen der gik
Hvad gør du, hvis føllet skal klare sig uden en mor? Foto: Arkiv.

Den venlige og intelligente knabstrupper – en vaskeægte kvalitetsridehest

Der er langt fra den tunge, grove knapstupper til den smarte og medgørlige hest, man møder i dag. Den danskavlede race er både hurtigopfattende og en alsidig ridehest. Den har et stort potentiale inden for flere discipliner i hestesporten. Vi giver dig et kort og præcist overblik over racen.

Knabstrupper - ugen der gik
Knabstrupper. Foto: Malgré Tout.

Indsamling til rideklubberne: Skal vi være aktive sammen i ridesporten?

Mange rideklubber sidder hårdt i det efter endnu en lang corona-nedlukning. Derfor har Dansk Ride Forbund og Trolle Company valgt at afholde en fælles aktivitetsdag i ridesporten, hvor formålet er at samle penge ind til de hårdtramte rideklubber. Deltag ved at dele et billede af dig selv og din aktivitet sammen med hesten på Instagram. Se dato i artiklen.

Vær aktive sammen i ridesporten - ugen der gik
Vil du være med til at være aktive sammen i ridesporten og støtte rideklubberne? Foto: Kee Frandsen.

Grundridning: Idéen bag indvendige ben til udvendige tøjle

et er lidt som at sætte en gammel, ridset grammofonplade på. Den kører i samme rille hele tiden og gentager en sætning igen og igen. På samme måde fortæller vi gang på gang os selv, når vi sidder på ryggen af vores heste: “Indvendige ben til udvendige tøjle!” Men hvad er egentlig tanken bag teknikken? Hvorfor er det så vigtigt? Og hvad skal man helt konkret gøre?

Indvendige ben til udvendige tøjle
Indvendige ben til udvendige tøjle er nok en af de mest brugte læresætninger inden for dressurtræning. Foto: Arkiv.

Horsemanship: Derfor får hesten glæde af, at du træner dit fokus

et er næppe nogen nyhed, at du får mest ud af at være fokuseret, når du er sammen med din hest. Du har måske også hørt, at heste bedst kan lide at være sammen med os, når vi er fokuseret på dem og det, vi laver med dem. Det er også mere sikkert at være fokuseret, når man håndterer et stort byttedyr med velbevarede instinkter. Men ved du også, at du bliver bedre til at praktisere horsemanship, når du træner dit fokus?

Horsemanship
Træning af dit eget fokus er gavnligt for dit samarbejde med hesten. Foto: Arkiv.

Endnu mere godt indhold

Malgré Tout er stærkt til stede på Facebook og Instagram. På Facebook får du et overblik over alt det mest relevante indhold, der er at finde på malgretout.dk og blive eksponeret for sjove og genkendelige hestevideoer- og grafikker. På Instagram kan du deltage i quizzer, få delt dit foto i vores feed, blive anbefalet andre gode rytterprofiler mm.

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce