Forbud mod blood mares: Anima med underskriftindsamling

Måske har du allerede hørt om det, måske har du ikke. Men i november udkom en dokumentar-video, som afslørede nogle ganske forfærdelige vilkår hos såkaldte blood mares i Island. Nu tager dyrevelfærdsorganisationen Anima kampen op, og vil stoppe det, de kalder “Islands hemmelige hesteovergreb”. Hvis du vil være med til at stoppe dette, kan du læse mere om sagen her, samt skrive under nederst i artiklen.

Læs også: Den islandske hest: En alsidig, rolig og venlig ridehest

Annonce

Kort om blood mares

Sagen om blood mares

I slutningen af november kunne en dokumentar-video af dyreværnsorganisationen Animal Welfare Foundation afsløre nogle forfærdelige vilkår for de såkaldte blood mares (blodhopper) i Island.

Blood mares er den betegnelse, hopper på såkaldte blodfarme har fået. En blodfarm er en gård med heste, hvor hopperne bruges til at skaffe hormonet PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropin). Dette skaffer man ved at tage hoppernes blod. For at hopperne kan danne dette hormon, skal de være drægtige. Når en hoppe er i en periode, hvor hun har hormonet i kroppen, bliver hun tappet for blod en gang om ugen – i op til 10 uger. Hver tapning er cirka 5 liter blod. Efter en tapning går hopperne på folde i flokke, og ugen efter gentager processen sig. Sådan er det i de 10 uger, for de 5.300 hopper, som bor på blodfarme i Island.

Videoen viser nogle ganske forfærdelige vilkår for hestene, som blandt andet bliver bundet i unaturlige stillinger, lukket ind i alt for små bokse og slået med alt fra hænder, piske, træpæle og jernrør – alt imens de bliver tappet for blod.

Hormonet bruges derefter i industrilandbruget, blandt andet til at inducere og synkronisere dyrs (især grises) brunst.

Videoen skabte ramaskrig blandt flere foreninger, og blandt andre Dansk Islandshesteforening og FEIF (International Federation of Icelandic Horse Associations) meldte ud, at de fordømte denne praksis, og at de ville støtte alle tiltag for at stoppe det. Også befolkningen i Island blev forargede, og der er nu sat processer igang i Island.

Læs mere om sagen: Blood mares i Island: Ny dokumentar afslører og forarger

Anima: “Hjælp os med at stoppe den meningsløse vold!”

Anima er nu gået ind i sagen og vil have en forbud mod både produktion og import af PMSG i hele Europa. På deres hjemmeside har de i dag udgivet et indlæg, hvor de opfordrer deres læsere til at hjælpe dem i denne sag, ved at skrive under på deres underskriftindsamling.

“Mishandling på det groveste”

Hos Anima er de også meget forargede, og de ønsker at sætte en stopper for mishandlingen af hestene på blodfarmene. De skriver ligeledes om de forfærdelige hændelser, man bliver konfronteret med i videoen, og de skriver, at hestene i processen “mishandles på det groveste”.

Unødvendig produktion

Anima gør det desuden klart, at denne process med blood mares er fuldstændig unødvendig og skriver, at PMSG sagtens kan erstattes af mere en 30 alternativer, der er fremstillet syntetisk. Dermed skriver de, at der altså ikke engang er nogen grund til at udsætte hopperne for disse situationer.

Underskriftindsamlingen

For at stoppe mishandlingen af hopperne er Anima gået ind i kampen og har starten en underskriftindsamling. Formålet ved denne er, at få indført et forbud i hele Europa. Dette er nødvendigt, da blodfarme blandt andet også er set i Argentina og Uruguay, og Anima frygter, at selv hvis produktionen bliver stoppet i Island, kan produktionen blot rykkes til andre lande. Derfor vil de kæmpe for et EU-forbud.

Som Anima skriver, er der heldigvis allerede et flertal i Europa-Parlamentet for at indføre et forbud mod både produktion og import af PMSG. Derfor er det nu op til EU-Kommisionen at komme med et forslag om faktisk at indføre forbuddet. Derfor samler Anima nu underskrifter ind, som skal overbevise Kommisionen om, at et forbud er den eneste rigtige løsning.

Skal din underskrift være med? Så skal du bare klikke på den nedenstående knap.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce