“Der er en helt særlig passion i hesteverdenen”

Helgstrand Dressage har ansat en ny kommerciel direktør, Anders Bjørnstrup Bech. Spørgsmålet er så, hvad sådan én laver? Hvorfor får et “ikke-hestemenneske” lyst til at beskæftige sig med en virksomhed, der blandt andet udvikler dressurheste? Og har han egentlig nogensinde siddet på en hest? Dét og meget andet har vi taget en snak med den nye direktør om.

Et helt nyt sprog

Du har sikkert styr på, hvad gamacher, bandager, schenkler, piaffe, passage og changementer er. Forestil dig så, at du som Anders Bjørnstrup Bech aldrig har hørt nogle af ordene og desuden aldrig har beskæftiget dig med heste. Oven i det er du lige blevet ansat i en meget succesfuld hestevirksomhed, der benytter alle de ord og mange flere hver eneste dag, og du aner ikke, hvad noget af det betyder. Sådan er det for Anders Bjørnstrup Bech, der dog tager det med ro.

Jeg skal lige lære det hele, og det er klart, at alle de nye udtryk og begreber bliver den store udfordring, men også virkelig spændende synes jeg.

Andreas Helgstrand (tv) og Anders Bjørnstrup Bech (th). Anders Bjørnstrup Bech tiltræder den nyoprettede stilling som kommerciel direktør 1. august 2020 hos Helgstrand Dressage.

Erfaring med ukendt grund

Det er ikke første gang, at Anders Bjørnstrup Bech giver sig i kast med brancher, han ikke på forhånd har kendskab til. I dag er han bestyrelsesmedlem i fodboldklubben AaB, og her var der heller ikke den store boldinteresse til at starte med.

Jeg vidste ikke ret meget om fodbold, da jeg blev bestyrelsesmedlem i AaB, men man lærer alle de nye udtryk hen ad vejen, og det er fedt at få viden på den måde.

Passionen er fantastisk

Anders Bjørnstrup Bech blev grebet af ideen om at arbejde for Helgstrand Dressage, da han i sin tid besøgte stedet og oplevede den dedikation, der findes i hesteverdenen. En passion, der efter hans mening er utrolig interessant, og ikke nødvendigvis noget man finder overalt, fordi det kræver en del af virksomhedsejerne.

Min oplevelse er, at i den her verden, der overstråler interessen det hele. Her smelter arbejdsliv og hobby sammen til et livsværk, og det, synes jeg, er utrolig spændende.

Andreas Helgstrand fortæller på hjemmesiden www.helgstranddressage.com, at han mener, de har fundet det rette match i Anders Bjørnstrup Beck og glæder sig til samarbejdet. Foto: Helgstrand Dressage

Hvad laver en kommerciel direktør egentlig?

Svaret er: Rigtig mange ting! For som Anders Bjørnstrup Bech selv fortæller, så er der nok at tage fat på. I første omgang skal han være med til at opkøbe virksomheder i hesteverdenen, det kan eksempelvis være udstyrsbutikker, og så skal de brandes. Der er også en smykkevirksomhed, han skal i gang med at udvikle på, og så er der selvfølgelig alt det andet, som han lige skal have et overblik over. Selvom heste er et nyt omdrejningspunkt for direktøren, så mener Anders Bjørnstrup Bech ikke, at hans arbejdsform kommer til at ændre sig markant.

Jeg har markedsført et hav af forskellige virksomheder. Selve brandingen og måden man arbejder med det på for eksempel i form af målgruppeanalyser, er det samme, uanset om det er heste eller noget andet.

Det nye bliver for den kommercielle direktør, at han nu har mulighed for at følge sine projekter helt til dørs.

Skal en kommerciel direktør så prøve at ride?

Det spørgsmål tøver Anders Bjørnstrup Bech ikke meget over. Han er nemlig ret sikker på, at han nok skal komme op på en hest, også selvom han kun har siddet på en i Fårup Sommerland.

Jeg er ikke så meget i tvivl om, at det kommer jeg til på et tidspunkt. Når man arbejder med det hele tiden, så tror jeg, man bliver draget af det.

Læs eller genlæs desuden den fine fortælling: Andreas Helgstrand: Om at være forælder og træner

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce