Ryttertræning: Øvelser til din core

Når man rider, bruger man hele kroppen. Derfor er det en fordel at være stærk og have kontrol over sin krop – og det kræver ryttertræning. Vi har givet dig styrkeøvelser til dine nedre mavemuskler og din overkrop, og vi har lavet en artikel med strækøvelser. Her skal vi forsøge at gøre dig stærkere med en række øvelser til din core.

Bemærk
Hver øvelse forklares i tre forskellige sværhedsgrader, så du kan vælge den, der er mest passende til dig og din styrke. Du bør desuden altid varme op inden dine styrkeøvelserne, og hvis du kæmper med en skade, bør du søge professionel hjælp til din træning.
Annonce

Det skal du bruge

  • En yogamåtte eller andet blødt underlag.
  • En træningselastik.
  • En motionsbold.

Øvelse 1: Hipextension

Denne øvelse styrker din fleksibilitet i hofte og bagdel (hipextension).

Sværhedsgrad 1: Læg dig på maven på gulvet med hænderne samlet under hagen. Skiftevis løfter du nu dine strakte ben til du mærker et spænd i ballerne.

Sværhedsgrad 2: Støt dig på dine strakte arme og lav samme øvelse. Stå, som du ville stå, hvis du skulle til at lave en armbøjning. Det er vigtigt, at der er en lige linje fra dine skuldre til dine hænder. Igen løfter du skiftevis benene, ind til du kan mærke det i musklen.

Sværhedsgrad 3: Gør ligesom ved sværhedsgrad 2. Denne gang støtter du dog dine fødder på en motionsbold. Du hviler benene på bolden, så bolden er placeret mellem dine knæ og ankler.

Øvelse 2: Kontrol over bækkenet

Øvelsen her styrker din corestabilitet og hoftefleksibilitet. Øvelsen kan give dig mere kontrol over dit bækken og hjælpe dig til at følge hestens bevægelser.

Sværhedsgrad 1: Til denne øvelse skal du bruge en træningselastik. Læg dig fladt på ryggen med fødderne i elastikken. Løft dine ben, så de danner en vinkel på 90 grader i forhold til hoften. Når dine ben er løftet, strækker/sparker du skiftevis med benene, lidt ligesom hvis du skulle cykle. Du vil mærke modstanden i elastikken.

Sværhedsgrad 2: Stå på samme måde som i øvelse 1, sværhedsgrad 2. Denne gang trækker du bare bolden til dig, altså op under maven. Dine hofter vil være i højere level end dine skuldre, når du har trukket bolden ind under dig.

Annonce

Sværhedsgrad 3: Hvis du er stærk, laver du nu samme øvelsen, men kun med et ben, der støtter på bolden. Det andet strækker du lige ud i luften.

Øvelse 3: Kontrol over underkroppen

Øvelsen giver dig bedre kontrol over din underkrop.

Sværhedsgrad 1: Læg dig på dit underlag som skulle du lave en sideværts planke. Dit nederste ben må dog gerne være bøjet, så du kan støtte lidt på det. Det er vigtigt at holde skulderen lige over albuen. Her skal du så hæve og sænke hoften, så den lige knap rører jorden.

Sværhedsgrad 2: Her skal begge dine ben være udstrakte. Det ben, der før var nederst og bøjet, skal nu være forrest, når øvelsen laves.

Annonce

Sværhedsgrad 3: Gør ligesom ved sværhedsgrad 1, men bøj benet over det ben, som er strakt.

Kilde: Horse & Hound.

Artiklen er oprindeligt bragt i maj 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce