Solen skinner og foråret er over os. Det indbyder i allerhøjeste grad til at sætte en rigtig god vane i gang: at ride ud i naturen!

Mange har heldigvis allerede fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at lade hesten bevæge sig uden for ridebanens fire hjørner; hvor vigtigt det er at lade den være hest i den natur, som den er skabt til at bevæge sig i. Det både skåner og styrker dens fysik, fordi hesten bruger nogle andre muskelgrupper og bruger sig anderledes, end når den går på en bane. At ride i naturen kan desuden give både hesten og dig selv et tiltrængt mentalt pusterum.

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #20

LÆS I DIN BROWSER     LÆS I MALGRÉ TOUTS APP

Det at ride sig en tur ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. Det er ikke “bare en tur”, men en helt naturlig og nødvendig del af jeres træning, som de færreste kan undvære. At ride ud i naturen kan give jer en fornyet træningslyst og en følelse af, at I har givet plads til at gøre noget andet, som også er sjovt.

Sådan får du noget ud af at ride i naturen: 

  • Rid ud i naturen minimum en gang om ugen for at give det en effekt – og rid gerne langt. 
  • Udnyt naturens forskellige underlag. Rid lidt på asfalt, lidt i blød jord, lidt i vand, alt efter hvad du har mulighed for. 
  • Pas på med at ride for længe ad gangen på et krævende underlag som for eksempel i dybt sand eller mudder – men undgå det heller ikke, for det er med til at styrke din hest.
  • ….

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #20

LÆS I DIN BROWSER     LÆS I MALGRÉ TOUTS APP

Læs også
Pas på med dækkenerne i forårssolen
Tag det perfekte forårsbillede
Den store mordaxguide – hvornår skal du bruge hvilke?

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.
Tina er uddannet bachelor i retorik og digital kommunikation. Hun brænder for at skrive relevante og genkendelige artikler, der kan vække følelser og sætte tankerne i gang. Når hun ikke er på redaktionen eller knokler med sit kandidatstudie, er hun som regel at finde på ryggen af sin varmblodshest.