Del 1: Din ven mavefornemmelsen

Dette er den første artikel i en serie bestående af tre artikler, hvor telepatør Mathilde Denning fortæller om, hvordan man kan bruge sin mavefornemmelse til at forbedre sit samvær og kommunikationen med sin hest. 

Annonce

Stol på din mavefornemmelse

“Jeg er på arbejde, da min kæreste sender mig et billede af min pony, som han tit gør. Hun ligger ned og tager en lur, og han skriver: “Er hun ikke sød?”. Men idet jeg ser billedet, får jeg en klump i maven. Mit hjerte begynder at banke hurtigere, og jeg får svedige håndflader. Jeg kan mærke, noget er galt, og jeg skriver tilbage, at han skal ringe til dyrlægen med det samme. Alting inde i mig råber, at der er noget galt, også selvom hun på billedet ser ud til at være helt i ro og tage et hvil.

Det viser sig, hun har en mild omgang kolik. Min kæreste bliver sat til at gå med hende, indtil dyrlægen kommer. “I fik det i opløbet,” siger dyrlægen, og symptomerne forsvinder efter nogle timer. Jeg takker min mavefornemmelse for at advare mig, så jeg kunne reagere så hurtigt og undgå et større forløb.” 

Om Mathilde Denning

Mathilde Denning arbejder med telepati, healing af dyr og dyrecoaching i sit firma Animal Listening. Herudover tilbyder hun også uddannelser inden for telepati og healing.

I de seneste år er det blevet mere og mere almindeligt at forklare sig med: ”Jeg har en mavefornemmelse om at …” når det kommer til vores heste. Det kommer sig nok dels af, at de færreste kan tale med hestene, og derfor må vi bruge et andet, subtilt sprog. Og dels af at dyrene på mange måder er utrolig intuitive af natur. Tænk på, hvordan man kan forudsige naturkatastrofer ved at kigge på dyrs adfærd! 

Læs også: Den intuitive hesteejer

Heste og mavefornemmelse

Måske har du selv haft en mavefornemmelse omkring din hest? Fornemmet, at noget var galt, uden du kunne sætte en finger på, hvorfor du havde det sådan. Fornemmet, at hesten ikke brød sig om et eller andet, selvom du ikke med ord kunne forklare, hvorfor du følte sådan. Mavefornemmelsen refererer til som ’at vide noget uden at vide, hvor vi ved det fra’.

Vi har en idé om noget, men vi kan ikke forklare, hvorfor vi har det på den måde. Det er ikke noget, vi har lært, læst eller er blevet fortalt. Alligevel fornemmer vi bare, at det er sådan. 

Mavefornemmelsen er bevist i videnskaben 

Mavefornemmelsen, også kaldet intuitionen, er efterhånden velbevist i videnskaben. Man har blandt andet målt, at hjerterytmen ændrer sig hos mennesker fem sekunder før, de udsættes for voldelige billeder, selvom disse mennesker ikke ved, at de om lidt vil se de voldelige billeder! Man har også fundet frem til, at intuitionen er associeret til maven og dens nervesystem – og derfor er det ikke så mærkeligt, at de fleste refererer til intuitionen som mavefornemmelsen.

Læs også: Den afhængige hest

Selvom det kan virke mystisk, er det en evne, vi alle er udstyret med. Man mener, at tidligere menneskelige samfund i højere grad fulgte deres mavefornemmelse, inden de lærte at begå sig i verden. På den måde undgik de at løbe ind i en løve ved vandhullet eller at spise et giftigt bær.

Man kan sige, at intuitionen er som et lyskryds, der giver os grønt lys, når noget er godt og sikkert for os, eller rødt lys, når noget er farligt for os. Det beskrives af mange som sommerfugle eller lethed, spændthed eller fred i kroppen, når noget er rigtigt, og som en tyngde, uro, frygt, knugen i kroppen, når noget ikke føles rigtigt. Det varierer dog fra person til person, hvordan det føles. 

Kan mavefornemmelsen agere som sikkerhedsnet? 

Kan vi lære at lytte mere til vores mavefornemmelse, og reagerer på det, den fortæller os, kan vi undgå potentielle uheldige situationer med vores heste og i stedet skabe gode, trygge rammer for os selv og dem. Mavefornemmelsen kan også være med til at støtte dig i at forstå det, din hest forsøger at fortælle dig. Når din hest eksempelvis bliver utryg, kan det forplante sig til din mavefornemmelse, der advarer dig om, at det er en dårlig idé at ride tur i dag. Eller hvis din hest rigtig gerne vil noget, kan det manifestere sig i dig som sommerfugle i maven. Vores nervesystem reagerer på hestens nervesystem. På den måde kan vores mavefornemmelse hjælpe os med at lytte mere til vores heste og deres behov. 

Læs også: 3 dårlige vaner, vi giver videre til vores heste

De fleste oplever, at det kan være vanskeligt at vide sig sikker på, hvornår det er ens mavefornemmelse og ikke bare ens logik, ønsketænkning eller frygt, der tager over. Hvordan ved jeg, at det ikke bare er min egen glæde over at ride stævne, som gør, at jeg får sommerfugle i maven, selvom min hest måske slet ikke synes, det er sjovt? Der er rigtig mange indre ’stemmer’ eller informationskanaler inde i os, der ønsker sig vores opmærksomhed. For at nævne nogle få er der logikken, egoet, ønsketænkningen, frygten, sanserne og lignende.

Når vi lærer, hvad hver indre informationskanal kan bidrage med, og lærer, hvad der adskiller dem, bliver det meget lettere at vide, hvornår det er mavefornemmelsen, der kommer igennem.  

Det vil jeg fortælle mere om i del to  af denne artikelserie.  

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce