Den afhængige hest

Telepatør og alternativ behandler, Mathilde Denning, observerer igennem sine telepatiske samtaler med hestene nogle tendenser der går igen. I denne artikel uddyber Mathilde ulempen ved at vores heste bliver afhængige af os, som kan lægge til baggrund for uselvstændighed, utryghed og måske mangel på selvværd.

Hun præsenterer tre træningsmetoder, som kan afhjælpe, at vores heste bliver afhængige af os.  

Annonce

Én af de tendenser, jeg oftest støder på i mit telepatiske arbejde er, at vores heste er blevet alt for afhængige af os.  Mange heste er uselvstændige, har svært ved at tage deres eget initiativ eller at hvile i dem selv. De har det bedst med at følge deres menneske og hele tiden modtage vejledning, de kan følge. Det virker måske ikke som så stort et problem, men det har ret store konsekvenser for hestenes velfærd. 

Om Mathilde Denning

Mathilde Denning arbejder med telepati, healing af dyr og dyrecoaching i sit firma Animal Listening. Herudover tilbyder hun også uddannelser inden for telepati og healing.

Jeg ser, at meget problematisk adfærd kan føres tilbage til denne uselvstændighed. Det kan være adfærd såsom separationsangst, spooky-reaktioner, utryghed i uvante situationer og omstændigheder, hele tiden at skulle holdes til opgaven af ejer (som heste, der skal støttes for hvert eneste skridt, de tager, for at holde fremdriften), har svært ved at arbejde på afstand af ejer (vil helst gå lige i hælene på deres menneske), ikke tør gå forrest på tur, har svært ved at holde fokus på opgaverne mm.  

Læs også: 3 dårlige vaner, vi giver videre til vores heste

Jeg oplever, at afhængigheden stammer fra, at vi ikke giver hestene ret meget frihed til at tænke selv. I naturen ville de selv skulle tage beslutninger, finde deres eget føde og tage vare på sig selv. I vores moderne hestehold er det ofte normen, at vi bestemmer, hvor hestene bor, hvad de spiser hvornår og i hvor store mængder, hvilke venner, de har, hvornår de skal være inde og ude, og hvornår de skal foretage sig hvad.

Når vi er sammen med hestene, bestemmer vi også gerne, hvad vi skal lave, hvor længe, og hvornår vi er færdige. Hestene er altså vant til, at vi komplet overtager ansvaret, og at de ikke behøver at udtrykke deres mening – faktisk lærer vi dem tit, at det er lettere, hvis de slet ikke har en mening til tingene.  

Ønsker vi os heste, der er mere balancerede, og som trives i dem selv, er jeg overbevist om, at et sundt og stærkt selvværd er vigtigt. Der er mange måder, hvorpå vi kan begynde at opbygge dette.

Læs også: Hvad siger videnskaben om telepati?

Først og fremmest handler det naturligvis om at give vores heste mere medbestemmelse og ansvar i vores hverdag med dem.

Derudover kan vi træne: 

  1. Mental træning. Akkurat som vi kender det fra hundeverdenen. Det kan være at hænge en gulerod i en snor, som hesten skal fange, eller at tage en spand vand og komme et æble i, som hesten skal fiske op. Det udfordrer hestens evne til at løse problemer, men det giver også hesten en følelse af at være i stand til at løse problemer på egen hånd. Det er en vigtig erfaring, for når hesten så i fremtiden står overfor en reel problemstilling, ved den, at den er i stand til at løse problemet.  
  1. Arbejde på afstand af vores hest. Rigtig tit går vi enten lige ved siden af hesten eller sidder ovenpå den. Det vil sige, at vi ofte er lige ved siden af den, når vi er sammen med hesten. Men det kan være en god idé at træne hesten i at gå over en presenning eller forbi en opslået paraply på egen hånd, hvor vi selv står på 5-6 meters afstand. Her vil hesten opdage, at den er i stand til sikkert at hjælpe sig selv forbi vanskeligheder, og det opbygger selvværd.  
  2. Initiativ. Vores heste er kreative væsner, der har idéer og holdninger til, hvordan vi gør tingene. De får også impulser og lyster undervejs i samværet med os. Det kan være en fordel, hvis vi i højere grad giver plads til dette, og ligefrem roser hesten for at tage initiativ nogle gange ved at gå med på deres idé om at holde en pause, blive kløet lidt længere eller undersøge en ny sti i skoven. På den måde føler hesten, at dens idéer også kan være brugbare.  

Læs også: Når hesten har skeletter i skabet: Vi kender ikke altid hele historien

En hest med et sundt selvværd hviler i sig selv og er tryg i sit eget selskab, fordi den ved, at den har styr på situationen, og at den kan tage vare på sig selv. Det gør en verden til forskel – ikke kun for vores relation til vores hest, men også i deres relation til dem selv og den måde, de anskuer verden på. Vi kender det fra os selv – når vi føler os godt tilpas i os selv og tror på, at vi kan løse udfordringer, der kommer vores vej, så går vi ud i verden med ro og et større velvære.

Er din hest afhængig af dig? 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce