Caroline Amalie Kristensen: “Jeg har redet på over 200 heste og ponyer”

Caroline Amalie er en 17-årig, dansk rytter, som samtidig er influencer. Hun er vokset op med heste, og elsker livet som hestepige. Denne glæde ved heste, deler hun med sine knap 57 tusinde følgere på Instagram, som hver dag får flotte billeder og lækre videoer at se.

Annonce


Caroline Amalie og hesten Lennon Rose står sammen.
Caroline og hendes nuværende hest Lennon Rose. Foto: Privat.

Min profil er lidt som en hestedagbog for mig, da jeg elsker, at jeg altid kan bladre tilbage og kigge på gamle videoer og billeder.

– Caroline Amalie

Hvad elsker du allermest ved hesteverdenen? 

Noget af det bedste ved hesteverdenen er alle de gode venskaber, jeg har fået igennem sporten. Flere af mine bedste venner og veninder har jeg mødt til stævner og andre hestearrangementer, og nu kendt i mange år. Udover gode venner og veninder, elsker jeg naturligvis alle de skønne oplevelser jeg får sammen med mine heste. Jeg nyder hver eneste ridetur jeg tager, hvad end det er til stævne, på skovtur eller når jeg rider dressur til dagligt. Udover disse ting, synes jeg, at det er rigtig spændende at følge udviklingen hos mine heste, igennem de år jeg har dem. Jeg har i mine ponyår haft flere urutinerede ponyer, som jeg selv har uddannet. Blandt andre Sazy, som jeg endte med at vinde Nord-Vest Box Cup på, lige inden mine ponyår sluttede. Det var fantastiske år jeg havde med hende. Nu har jeg to syv-års heste, som begge har meget at lære endnu. Så jeg får en masse undervisning, så jeg forhåbentligt også kan uddanne videre på dem, samtidig med at jeg selv bliver mere rutineret på store heste. 

Hvornår og hvordan kom du ind i hesteverdenen? 

Jeg er vokset op på en gård, hvor jeg stadig bor, og har mine heste stående. Min familie har altid haft heste på gården, samt min mor er tidligere springrytter. Da jeg blev født, havde min familie allerede en lille shetlænder, ved navn Woody, som jeg begyndte at ride på, så snart jeg var stor nok – hun var også min første pony. Jeg har redet lige siden, og gået fra at ride på shetlænder til kategori 3, kategori 2, kategori 1 og nu på stor hest. Jeg har altid haft ponyer og heste som en del af min hverdag, og jeg har elsket det lige så længe!  

Hvad er din mindst yndlingsting ved at være hestepige?

Det hårdeste ved at have heste er at få tid til det hele; når man både har heste, og samtidig skal have tid til skolen, lektier og venner. Når der er meget at skulle nå på en dag, kan det være rigtig hårdt, at nå det hele. For eksempel når jeg både skal bruge lang tid i stalden, men samtidig pleje mine venskaber. Dog føler jeg, at jeg er god til, at få planlagt mine dage, så jeg får tid til det hele. Jeg synes, at jeg når det jeg gerne vil, selvom det kan være hårdt til tider. Derudover har jeg desværre måtte sige farvel til to af mine kæreste springponyer, som har mistet livet til sygdom. Det har været virkelig svært. Specielt da jeg måtte tage afsked med C’edric, som var ham jeg har haft det tætteste forhold til, af alle de ponyer og heste jeg har haft.  

Hvad træner du mest med din heste?

Jeg synes, at det er rigtig vigtigt at mine heste får en varieret træning, for at holde dem glade, og samtidig få trænet deres muskler på lidt andre måder. Derfor rider jeg meget varieret i løbet af en uge. Jeg rider skovture, bader med mine heste i søen, selvfølgelig rider jeg også daglig dressur, springning, bomtræning, longerer dem og får undervisning i dressur og spring. En uges træning kunne se sådan her ud for mine heste: 1x springundervisning, 1x dressurundervisning, 1x skovtur eller badetur, 2x dressur hjemme, 1x longering og 1 fridag.  

Annonce

Hvor ser du sig selv om 5 år? 

Om fem år tror jeg, at jeg er i gang med en form for uddannelse, jeg ved dog ikke hvilken. Angående ridning, så er jeg sikker på at jeg stadig rider og har heste til den tid, men ved siden af et arbejde eller uddannelse. Som det ser ud nu, er min fremtidsplan ikke at arbejde med heste, men at ride og have heste ved siden af et studie.  

Caroline Amalie springer på sin hest Queen Arielle.
Caroline på sin nuværende hest Queen Arielle. Foto: Privat.

Jeg nyder hver eneste ridetur jeg tager, hvad end det er til stævne, på skovtur eller når jeg rider dressur til dagligt.

– Caroline Amalie

Hvad bruger du din Instagram til – hvad vil du gerne have at dine følgere får ud af at følge dig? 

Jeg har min Instagramprofil, og opdaterer på den, fordi jeg synes det er sjovt. Min profil er lidt som en hestedagbog for mig, da jeg elsker, at jeg altid kan bladre tilbage, og kigge på gamle videoer og billeder, og se udviklingen. Jeg elsker også, at tage billeder og optage videoer, så derfor er Instagram lige mig. Jeg vil gerne give mine følgere så god en oplevelse som muligt, når de har været så søde at følge mig. Derfor ønsker jeg, at lave posts som er spændende og varierende, med gode billeder og videoer, der giver et indblik i min verden.  

Der er mange der følger dig for at få inspiration – men hvor finder du selv inspiration?

Jeg finder inspiration lidt forskellige steder. Det afhænger af om det er træning, tøj, rideudstyr eller andre ting. Jeg finder inspiration blandt mine venner og veninder, min træner, på nettet, til messer, på Instagram og til stævner.  

Hvilke instagrammere synes du, at man skal følge? 

Nogle af de profiler jeg godt kan lide at følge med på, er: @pontushugosson @cathrinedufour @matt_harnacke @lillentheshire

Caroline Amalie rider stævne på ponyen Stradbally Sazy.
Caroline på sin pony Stradbally Sazy, som hun vandt Nord-Vest Box Cup med.

Jeg elsker, også at tage billeder og optage videoer, så derfor er Instagram lige mig.

– Caroline Amalie

Hvad spørger dine følgere mest indtil på din Instagram? 

Min gamle pony C’edric Vasseur som jeg havde fra år 2017-2019, var meget populær på min profil. C’edric betød utroligt meget for mig, han var noget helt særligt, som jeg aldrig vil glemme. Han betød så meget for min familie og jeg, at vi valgte han skulle blive hos os for altid. Sidste efterår blev han dog desværre meget syg, og er derfor kommet i hestehimmelen. Vi fik utrolig mange henvendelser på om han kom til salg, eller om vi ville låne ham ud. I perioder fik jeg flere henvendelser om dagen, med folk der var interesseret i ham. Det er noget af det folk har spurgt allermest ind til gennem tiden.  

Et random fact om dig?

1. Jeg elsker orden! Jeg er et udpræget ordensmenneske. Alt skal gerne være rent og stå på de rigtige pladser.
2. Jeg spiser ikke smør, hvilket jeg aldrig har gjort. Siden jeg var helt lille, har jeg ikke ville spise smør, hvilket jeg stadig ikke gør.
3. Jeg har redet på over 200 forskellige heste og ponyer.

Husk, at du kan følge Caroline på Instagram og se hendes flotte billeder og videoer.


Du kan også se de instagrammere som Caroline selv anbefaler.

Hvis du mangler mere inspiration til spændende hestemennesker på Instagram, kan du læse vores bud på 10 instagrammere du skal følge.

Artiklen er oprindeligt bragt i september 2020.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce