Hestens syn: Kan din hest se vejen, når I rider om aftenen?

Det er garanteret ikke kun os her på Malgré Tout, der har undret os over, om hesten egentlig kan se noget som helst, når man trækker afsted med den ud i aftenmørket. Heste er selvfølgelig ikke natdyr, men de ser alligevel væsentlig bedre, end vi mennesker gør, når der er buldermørkt udenfor.

Hestens syn er bedre rustet til mørke end menneskers

Mennesker er praktisk talt næsten blinde i mørke. Vi ville fungere meget dårligt på døgnfold med både græstotter og stødhegn, som vi kunne risikere at gå ind i. På sigt ville vi nok lære, hvor genstandende var placeret på den pågældende fold, men have meget svært ved at spotte dem, hvis nogen rykkede rundt på vandbaljer eller lignende. Sådan er det ikke helt med hesten. Den ser en del bedre end mennesker i mørke. Årsagen er, at den har flere såkaldt stave i øjet, som er de celler, der gør både dyr og mennesker i stand til at se i mørke. De stave har mennesker ikke ret mange af. Til gengæld kan mennesker prale af at have flere tappe, som gør, at vi kan se mange flere farver end eksempelvis heste.

Kunne du tænke dig at vide, hvorfor heste bliver mere tændte i blæsevejr, og hvorfor det er vigtigt at spring har stærke farver. Så læs meget mere i vores uddybende artikel: Aftenridning: Kan din hest se i mørke. Du kan desuden læse flere fantastiske fortællinger om skønne heste i magasin #39.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce