Prøv kræfter med Heste Teamwork

Vores nye breddeaktivitet Heste Teamwork giver jer gode muligheder for at udvikle samspillet mellem hest og rytter. Heste Teamwork kombinerer elementer fra TREC, hesteagility og besindighedsprøven, og består af fire dele: Orienteringsridt, Parkour, Miljø og Samarbejde. Heste Teamwork erstatter TREC Bredde i Breddereglementet fra 1. september, mens TREC fortsat kan dyrkes som disciplin på alle niveauer.

Heste Teamwork erstatter TREC Bredde
TREC har tidligere kunne dyrkes efter to forskellige reglementer (TREC Bredde og TREC Sport), men fra 1. juli samles TREC under et reglement, der giver mulighed for at dyrke sporten på alle niveauer – se mere her. Breddeaktivitetsudvalget er også trukket i arbejdstøjet og har udviklet Heste Teamwork, som vi håber, vil give jer masser af gode oplevelser med jeres heste. Formålet med aktiviteten er at skabe en disciplin, som:

  • Indeholder de elementer fra TREC-bredde, som er populære blandt bredderyttere.
  • Er let og ligetil at arrangere og bedømme.
  • Bygger på allerede kendte aktiviteter, nemlig Besindighedsprøve og Hesteagility.

Hvad indeholder Heste Teamwork?
Heste Teamwork består af op til fire dele, der kan dyrkes hver for sig eller kombineres frit:

  1. Orienteringsridt efter markeret rute, med mulighed for indlæggelse af naturlige forhindringer, poster m.m.
  2. Parkour består af forhindringer, som i store træk er en blanding af Hesteagility og TREC. Fællestræk i Parkour er, at man sidder på hesten. Der findes op til tre sværhedsgrader i en del af øvelserne.
  3. Miljø består af en række udfordrende opgaver, som rytteren skal føre hesten igennem. De fleste opgaver stammer fra besindighedsprøven.
  4. Samarbejde, som bl.a. kan være skriftlige opgaver, samarbejdsøvelser.

Parkour, Miljø og Naturforhindringer i Orienteringsridt bedømmes ens, så det er let at arrangere og bedømme disse aktiviteter.

Hvorfor navnene Parkour, Miljø og Heste Teamwork?
Hesteagility har været en aktivitet i Dansk Ride Forbund siden 2002, men der har ofte været forvirring omkring aktivitetens navn, da bl.a. Fjordhesteavlen bruger begrebet om en aktivitet, hvor hesten trækkes i gennem en bane. Under udviklingen af aktiviteten med øvelser fra TREC-Bredde, har vi derfor valgt at kalde den nye aktivitet Parkour.

I de senere år er der, også blandt ryttere, der rider på højt niveau i vores sport, kommet fokus på Miljøtræning. Miljøtræning er det samme som besindighedstræning, der har været en DRF-aktivitet lige så længe som Hesteagility. I forbindelse med udviklingen af Heste Teamwork har vi udvidet udvalget af besindighedsøvelser og samtidig ændret navnet til Miljø, da det er vores indtryk, at det forstås af flere ryttere.

Vi har kaldt vores nye aktivitet for Heste Teamwork, fordi vores ryttere her kan sætte fokus på samarbejdet med både hesten og holdkammeraterne. O-ridt, Parkour og Miljø kan både anvendes som individuelle aktiviteter, hvor samarbejdet med hesten udvikles og afprøves, og som aktiviteter for hold, hvor der også skal samarbejdes med de øvrige ekvipager på holdet.

Hvordan kommer vi i gang?
Breddereglementet, der udkommer den 1. september 2017, vil indeholde Heste Teamwork i stedet TREC Bredde. Vi glæder os og håber, at I vil tage godt imod, vores sjove og udfordrende aktivitet.

Kilde: rideforbund.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce