VIDEO: Design din egen ridehjelm – om og om igen

Annoncørbetalt artikel
OneK Helmets logo

Det er ikke noget nyt, at man kan designe sin egen ridehjelm. Men forestil dig lige, at du kan designe den om igen og igen. På den måde behøver du ikke en særskilt stævnehjelm og træningshjelm, og du kan altid matche den med dit øvrige udstyr. Det er visionen bag OneK’s ridehjelm Convertible, der nu både fås med almindelig skygge og med bred skygge.

Grundlæggende er der tre dele, du kan skifte ud på en Convertible-ridehjelm: hjelmens front, hjelmens top og hjelmens rail. Railen er den kant, som sidder rundt om hjelmens top. Der udvikles hele tiden nye fronte, toppe og rails. Her sætter vi dig lidt ind i, hvordan det banebrydende hjelmsystem fungerer.

Dele til OneK Convertible - en ridehjelm du selv kan designe
På besøg i Malgré Tout-studiet

På Malgré Tout-redaktionen har vi taget hul på et nyt format. Vi inviterer vores annoncører ind i Malgré Tout-studiet for at spørge dem ind til noget af alt det, de ved så meget om. Det er vigtigt for os at sætte os i jeres sted, så I kan få svar på alle de spørgsmål, I ligger inde med. I artiklen her taler vi med Stefan Jepsen fra OneK Europe. Han ved alt om ridehjelme, sikkerhed, designs og de nyeste trends.

Læs også: Undersøgelse: Mange ryttere prioriterer hestens sikkerhed over sin egen

Sådan giver du din hjelm et nyt look

Når man skal skille en OneK Convertible ad for at give den et nyt design, er det godt at vide, hvilken teknik, man skal bruge. I videoen herunder viser Stefan fra OneK Europe Malgré Touts redaktør, hvordan en hjelm skal skilles ad og samles med sit nye look på den rette måde.

3 steps: Skil hjelmen ad

Hvordan gør du, når du skal skille din OneK Convertible ad? Du skal gå frem i tre steps – og husk at være lidt forsigtig. Her kan du læse, hvad Stefan forklarer, man skal gøre.

  1. Fjern fronten. Først skal du fjerne den forreste del af hjelmen, fronten, hvor de forreste udluftningshuller sidder. Det gør du ved at stikke en fingerspids eller en negl ind under spidsen, som peger ned mod hjelmens skygge. Buk spidsen lidt udad og skub derefter hele fronten nedad og udad. Så skulle den gerne løsne sig.
  2. Fjern top og rail. Når du skal fjerne top og rail, som sidder sammen, skal du have fat i den lille metalnøgle, der følger med hjelmen. Her er det meget vigtigt, at du stikker nøglen ind under den yderste kant på railen, og at du stikker nøglen fladt ind helt nede ved trykknappen nederst på hjelmen.
  3. Skil top og rail fra hinanden. For at skille top og rail fra hinanden, skal du vende de to stykker på hovedet og pege bagenden af dem væk fra dig selv. Tag fat i railen og skub den nedad, så modhagerne, der sidder i toppen, går fri af hullerne i railen. Derefter kan du løfte railen op og skille de to stykker fra hinanden.

3 steps: Saml hjelmen

Når du skal samle din hjelm igen, så den får det nye look, du ønsker, skal du være lige så forsigtig som da du skilte den ad. Også her skal du følge tre steps, som Stefan forklarer i videoen.

  1. Sæt top og rail sammen. For at sætte top og rail sammen skal du vende dem om og lade bagenden af dem pege væk fra dig selv. Put railen ned i toppen ved at lade toppens kroge gå op i hullerne i railen. Skub derefter railen væk fra dig selv, til de to stykker sidder sammen.
  2. Sæt top og rail fast på hjelmen. Nu skal top og rail sættes fast på hjelmen. Her skal du sørge for, at modhagerne i toppen fanger de nederste huller i hjelmen. Hvis bare du lægger top og rail cirka en centimeter fra skallens bund, skal de nok gå i hak. Herefter trykker du godt til på de to trykknapper, der sidder nederst i hver side af top-stykket. Når de hver især har givet en klik-lyd, sidder stykkerne fast.
  3. Sæt fronten fast på hjelmen. Når fronten skal på, skal du trykke en finger ned på top-stykket, så du er sikker på, at det sidder helt nede om hjelmen. Samtidig med at du gør det, lægger du frontens modhager ned i de to øverste huller i hjelmen. Derefter skal du løfte en lille smule op i fronten og bøje den nederste spids en smule indad og trykke på den, så modhagen sætter sig ind i hullet på hjelmen. Når du hører en klik-lyd, sidder den fast.

10.400 designmuligheder

Lige nu findes der omkring 26 toppe, 20 fronte og 20 rails. Det giver hele 10.400 designmuligheder. Hjelmene fås i sort og navy. Derudover kan man vælge, om hjelmen skal have en glat og mat overflade, eller om den skal have en ruskindslignende stofoverflade (chamude). I videoen her guider vi dig igennem nogle af mulighederne.

Læs også | annoncørbetalt: Læserne tester: Ny teknologi til effektiv opvarmning af muskler, sener og led

Hvad er mest in?

Da vi spørger Stefan ind til, hvilke dele til de efterhånden populære Convertible-hjelme, som er mest populære, svarer han, at der overordnet er tre stærke trends.

  1. Sten og glitter: Som det har gjort sig gældende længe, er det enormt populært at pynte sin hjelm med sten og glimmer – og især swarovski-sten er populære. Derfor lancerer OneK i år to funklende toppe fuldt dækket med swarovski-sten i henholdsvis et lyst og et mørkt look. Dog kan du også få glimmer-toppe med andre typer af sten og glitter.
  2. Roseguld: Selvom det er populært at designe en hjelm med sølv- eller guldelementer, så ser OneK en markant stigning i efterspørgslen på de roseguld dele. Vi gætter på, at det er den lidt feminine men samtidigt afdæmpede lyserøde farve, som rigtig mange derude er faldet pladask for – og det kan vi bestemt godt forstå.
  3. Krokodilleskind, slangeskind og ruskind: Er du ikke så meget til glimmer og glitter, kan du også vælge imellem en række teksturerede fronte, toppe og rails. Især krokodilleskinds- og slangeskindslooket er populært, forklarer Stefan og påpeger, at også den ruskindslignende top dækket af stof (chamude) er populær.

MIPS: Sikkerhed kendt fra (motor)cykelhjelme

I ridehjelmene fra OneK har du mulighed for at tilvælge et anerkendt sikkerhedssystem, der hedder MIPS. I videoen herunder forklarer Stefan, hvordan systemet virker. Det bruges blandt andet også til at øge sikkerheden i cykelhjelme og motorcykelhjelme.

Ridehjelme fra OneK sælges over hele landet. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Stefan Jepsen og det øvrige forhandlerteam.

Læs også (annoncørbetalt): Statisk elektricitet: Sådan undgår du at give din hest og dig selv stød

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce