Annonce

6 råd: Slip af med de dårlige vaner i dressuren

I disse tider, hvor du måske må undvære den regelmæssige undervisning og indendørs træning, er det et rigtig godt tidspunkt selv af vende blikket indad og kigge på de dårlige vaner, som du måske ikke tænker over i hverdagen. Vi har samlet fem dårlige vaner, som du skal vænne dig af med. Undersøgelser viser, at det tager mellem 21-29 dage at bryde en vane – så jo før du starter, jo hurtigere er du i mål.

Dårlig vane #1: Du kigger ned

Måske er du en af dem der har en dårlig vane med at kigge ned i stedet for frem mellem hestens ører. Måske gør du det for at holde øje med dine hænders opstilling, måske gør du det for at se, hvordan din hest har placeret dens hoved. Uanset hvad grunden er, skal du vænne dig af med det. Det er nemlig både rigtig dårligt for din nakke, det gør din ryg mindre fleksibel og din balance har det også sværere.

Et godt tip er hele tiden at have et fokuspunkt at ride efter, og så øv dig i at mærke hvordan din hest går, hvordan dine hænder er osv., i stedet for at kigge ned på dem.

Dårlig vane #2: Fokus på telefonen

Du kender det måske lidt for godt – mens du skridter varm eller af, kan du jo lige tjekke Instagram, svare på et par beskeder eller tale i telefon. Men det er altså en rigtig dårlig idé at have dit fokus et andet sted, når du er omkring heste. Vi har fuld forståelse for, at nogle har deres telefon med i stalden af sikkerhedsmæssige årsager, men sæt den i stedet på en ’forstyr ikke’-funktion, så du kan være nærværende med din hest og undgå ulykker.

Læs også: Test: er det go eller no-go at ride med musik i ørerne

Dårlig vane #3: Du har en foroverbøjet holdning

Er du en af dem, der tit har fået at vide at du skal rette dig op? Så er du langt fra alene. At have en foroverbøjet opstilling er nemlig en af de mest almindelige dårlige vaner. Derfor skal du dog stadig arbejde på det. Ved at læne dig frem, øger du nemlig vægten på hestens forpart, hvilket vi jo ikke ønsker. Samtidig gør du det også sværere for både dig selv og din hest at holde balancen. Et godt tip er at huske at rette dig op hver gang du kommer til et bogstav på ridebanen, og langsomt bliver dette din nye gode vane. Så ret dig op og nyd turen!

Dårlig vane #4: Du har stive og låste albuer

Du har sikkert fokus på ikke at have en hård hånd, men har du fokus på at have bløde og eftergivende albuer? Det er der desværre mange af os, som glemmer. Det giver nemlig ikke så meget mening at have en blød hånd, hvis du i stedet rider rundt med låste albuer. De låste albuer kan både komme ved at have helt udstrakte arme, men også hvis du har løftet hænderne for højt og næsten har en 90 graders vinkel i dine albueled. Du kan prøve at forestille dig dine albueled som elastikker, der skal følge hestens bevægelser, men altid komme ind til siden igen med et let bøj.

Dårlig vane #5: Du glemmer at trække vejret

Måske oplever du dette i den daglige træning, måske kun til stævner. Uanset hvad, så er det en rigtig dårlig vane, naturligvis fordi det er rigtig ubehageligt for dig som rytter, men det gør dig også anspændt, og dette vil smitte af på din hest.

Et godt sted at starte er at finde ud af hvorfor du ikke trækker vejret – er det fordi du er nervøs eller er det når du er koncentreret? Hvis det er på grund af nervøsitet, så kan det være, at du skal gå et par skridt tilbage i din ridning og langsomt bygge selvtilliden op igen. Uanset hvad, så kan det hjælpe at få en rytme i din vejrtrækning, eventuelt i takt med din hests trin. Det kan også hjælpe at nynne en lille melodi – bare rolig, din hest dømmer dig ikke.

Dårlig vane #6: Du holder dine hænder vandret

Udtrykket “klaverhænder” er dig nok ikke helt ukendt, hvis du har det med at holde dine hænder vandret. På den måde ligner det nemlig mere, at du spiller klaver, end at du rider en hest. Selvom det kan føles uendelig svært at rette op på den dårlige vane og være helt unaturligt for dig pludselig at skulle holde hænderne på højkant, så kan vi fortælle dig, at det er besværet værd. Når du har hænderne på højtkant, kan du nemlig bruge din ringefingre langt mere fintfølende, end hvis du holder dem vandret. Så glem klaveret og tænkt i stedet på, at du skal holde en lille kylling i hver hånd, som for det første skal have hovederne opad, og som for det andet ikke må blive klemt.

Læs også: Den smukkeste trend: Brug rytmeperler til at forbedre din ridning

Oprindeligt bragt i april 2020.

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram