Fødevareministeren om blood mares i Island: “Rystende og uacceptabelt”

I slutningen af efteråret kom en video frem, som afslørede nogle skrækkelige forhold for blood mares i Island. Videoen viste, hvordan hopper blev slået og bundet i forsøget på at udvinde hormonet PMSG. Denne video har nu nået den danske fødevareminister, som er meget forarget over den mishandling, hopperne bliver udsat for. Han er derfor gået ind i sagen, og han melder klart ud: “Det skal stoppes.”

Annonce

Læs også vores andre artikler om blood mares her:

Blood mares i Island: Ny dokumentar afslører og forarger

Forbud mod blood mares: Anima med underskriftindsamling

Kort om blood mares

Fødevareminister reagerer

Efter optagelserne fra blodfarmene i Island kom frem i slutningen af november 2021, har flere dyrevelfærdsorganisationer forsøgt at udbrede kendskabet til de forfærdelige vilkår. Blandt andet har organisationen Anima sat gang i en kampagne og en underskriftindsamling, der skal være med til at sætte fokus på dette emne – og få stoppet mishandlingen af hopperne. Opråbene fra organisationerne har nu givet pote. B.T. er gået ind i sagen, samt flere politikere er nu bekendt med situationen og har givet deres mening til kende. B.T. har blandt andet udgivet en artikel samt video omkring afsløringerne fra Island, og de har vist fødevareminister Rasmus Prehn de forfærdelige videoer fra Island.

Rasmus Prehn fortæller til B.T., at han var meget chokeret over disse afsløringer, og var ikke klar over, at dette foregik.

For mig er det en helt ny problemstilling. Jeg har ikke hørt om det før, men det skal stoppes

Han forklarer desuden, at dette problem heller ikke var noget, landbruget i Danmark var klar over: “Jeg kan forstå på landbruget, at de ikke var klar over, at hormonet blev lavet på den her måde.”.

Et alternativ

Noget af det fødevareministeren og Anima fokuserer meget på er, at der faktisk findes alternativer til at udvinde hormonet PMSG fra disse blood mares. Anima har flere gange forklaret, at der findes alternativer, som skabes i laboratoriet – og derfor ikke afhænger af heste.

Dermed kan produktionen altså godt stoppes så hurtigst som muligt, siger Anima.

Annonce

Læs også: EU-forordning om dyr: Betydning, underskriftindsamling og demonstration

Hvad skal der ske nu?

På baggrund af videoen vil fødevareministeren holde et møde med Landbrug & Fødevarer for at finde den bedste løsning på dette.

Afsløringen af mishandlingen af blood mares i Island har skabt opmærksomhed gennem Europa. Flere lande har dermed fået kendskab til sagen og er (ligesom Danmark) ved at finde ud af en løsning. Island selv er også i fuld gang med at løse problemet, og firmaet Ísteka, som håndterer slutproduktet af hormonet har også meddelt, at de har opsagt de gårde, som der er taget skjulte optagelser af. Derudover har direktøren for svineavlerforeningen i Schweiz meddelt følgende: “Det naturlige hormon PMSG bør ikke længere bruges i Schweiz.”, som følge af afsløringerne fra Island.

I EU-Kommisionen er der også sat spørgsmålstegn ved, om man bør indføre et forbud mod produktionen af PMSG, hvilket også er det, Anima kæmper for.

Anima takker alle, der er med til at sprede budskabet

Anima er virkelig glade for, at der nu kommer fokus på forholdene for disse blood mares i Island. I et nyhedsbrev skriver de følgende, og takker desuden alle for at være med til at sprede kendskabet til dette.

“Hos Anima er vi rigtig glade for, at der kommer fokus på problemet. For jo mere opmærksomhed og oplysning vi kan sprede om farmene i Island, jo større chance har vi for at opnå et forbud mod import og produktion af PMSG i Danmark såvel som i EU.”

Hos Malgré Tout følger vi naturligvis sagen og opdaterer, når der er nyt. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce