Thomas Sandgaard – et mulehår fra Europas hurtigste hest

Stemningen var elektrisk i Jyske Bank Boxen under Stutteri Ask Grand Prix, som ikke uventet, blev vundet af Europas hurtigste mand – Thomas Sandgaard kom ind på femtepladsen efter en gyser af en omspringning.

40 ryttere syv nationer – og en velgennemtænkt bane af Bo Bak Andersen, det var oplægget til den største springklasse ved Dansk Varmblods hingstekåring – Stutteri Ask Grand Prix. Stemningen var forventningsfuld, og publikum levede med hver eneste rytter. Det fik også flere af de internationale ryttere til understege overfor Ridehestens udsendte, at det da var en fantastisk atmosfære publikum skabte inde i en hel unik hal.

Den flyvende hollænder
To gange tidligere under stævnet har hollandske Robert Vos vundet en klasse, og han var topseeded til sejren i Stutteri Ask Grand Prix, for, som han selv udtaler: “Jeg sidder på Europas hurtigste hest!”

Den udtalelse kom til at holde stik. Efter hovespringningen var der syv ryttere klar til omspringning, og det var netop Robert Vos som åbnede omspringningen, og hans superridt kunne ingen matche.

Thomas Sandgaard, den regerende danske mester, havde taget sin DM-vinder Nørremøllehøjs Ariel e. Bøgergårdens Apollo (opdr. Uwe Thomsen) med til Herning, og det var et godt valg. Hoppen sprang sikkert under Thomas i hovedspringningen, og igen i omspringningen var de fejlfrie i en tid, som gav dem en femteplads. Det var hoppens debut på tre-stjernet niveau, og Thomas var mere end godt tilfreds med Ariel.

Syv ryttere kom i omspringning, og både Søren Møller Rohde/Todt un Prince Ask og Stine Cassøe/Conchillo var et let nedslag fra at følge med Sandgaard ind i omspringningen.

I det hele taget blev det en meget seværdig klasse, som gjorde god reklame på tv for springsporten og stemningen som den er under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning. Vinder Robert Vos er imponeret af faciliteterne:

“Det er et super stævne, og Boxen er fantastisk. Jeg har forsøgt at se noget af alt det andet, og jeg nåede lige at se noget af løsspringningen, fortalte han. Jeg var her i oktober, og jeg er meget glad for at være tilbage. “

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce