ALRID: Islandske heste viser sig fra den beskidte side

Jord, mudder og vand spredes til alle sider, når de alsidige og powerfulde islandske heste forcerer det udfordrende landskab ved Vilhelmsborg i forbindelse med danmarksmesterskaberne i ALRID i weekenden d. 9.-10. september.

Hvad er Alrid?
Ordet ALRID er en kombination af ordene alsidighed og ridelighed. En for racen unik aktivitet med vægt på islandshestens særlige kvaliteter. Naturen, som den islandske hesterace har levet i gennem århundreder på Island, har gjort racen sund og hårdfør, og islændingenes krav til et alsidigt transportdyr i et uvejsomt terræn har skabt en usædvanlig pålidelig, stærk og behagelig ridehest, der er utrolig sikker på benene med masser af temperament og løbevilje.

Formålet med ALRID er at vise, i hvor høj grad den enkelte islandske hest er pålidelig, villig, samarbejdsvillig, modig, stærk, udholdende og robust, behersker mindst 4 gangarter, hvoraf den ene skal være tölt.

I weekenden d. 9-10. september kan den islandske hest opleves i omgivelserne omkring Vilhelmsborg. 70 ekvipager skal konkurrere i ALRIDS fem specialer: udholdenhed, terrænlydighed, lydighed, gangarter og hurtighed. Det betyder action og spænding ved terrænudfordringerne lørdag og ynde på dressurbanen søndag, for alle specialer skal i et vist omfang være til stede, for at hesten kan siges at have bestået og dermed kaldes alsidig. Der kåres én Danmarksmester i den individuelle og sværeste kategori AL1 søndag aften.

DM i ALRID gennemføres mest muligt i natur og terræn, og skal fremme hensynsfuld, behersket og sikker ridning, hvor der tages hensyn til hestens fysiske og psykiske træningsniveau samt dens naturlige egenskaber og begrænsninger. Udover at kunne opleve islandske heste spille med musklerne i både terræn og på banen, er der er boder, aktiviteter og konkurrencer for både rytterne og publikum.

Hvor foregår det?
Sæt kursen mod Vilhelmsborgs smukke natur. Adressen er Bedervej, 101, 8320 Mårslet. Find en kørselsvejledning her. Vær opmærksom på at vejen mellem Mårslet og Vilhelmsborg er spærret pga. letbanebyggeri.

Der er rig mulighed for at lave en actionfyldt reportage, med fede skud af stærke, sunde islandske heste. En race, der rangerer højt på danskernes liste over foretrukken hesterace.  Kontakt stævneleder Pia Dora Jakobsen på 60827181, der er til stede på stævnepladsen hele weekenden.

Pressemeddelelse fra Dansk Islandshesteforening

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce