Annonce

Christina Fobian har fundet sin Prins

Interviewer: Ann Hoffmann

Christina Fobian sætter sig, efter at hun færdig med at ride dagens tre heste. Hun tager taknemmeligt imod den varme kop kaffe, og hælder en sjat mælk i koppen. De blå øjne stråler, og smilet bryder frem.

Altså jeg faldt nærmest af til hver eneste stævne, da jeg var lille, så egentligt er det et mirakel, at jeg stadig rider,” siger Fobian.

Da Christinas mor fik hende, købte hun straks derefter et føl. Føllet hed Oliver, og det lille føl voksede op sammen med Christina. Da Oliver og Christina fyldte fire år, blev føllet redet til, så Christina kunne få sin første ridetur. I de næste 10 år forblev kategori 2 ponyen Oliver en stor del af hendes liv.

Startede første stævne fem år gammel
Christina debuterer egentlig som dressurrytter, men senere blev det til spring. Den unge piges ponyår bragte en masse stævner med sig, og derfor fik hun en stor rutine. Som hos alle andre ryttere, steg højden på ponyerne i takt med, at hun blev ældre. Hendes ambitioner steg, og hun præsterer at få rosetter i alle farver, fordi hun starter stævner udenfor Danmark.

Mine største succeser har helt klart været på kategori 1 pony. Her vandt jeg en afdeling af Baltic Cup i Ikast og blev nummer to i en afdeling i Polen. Jeg har haft æren af at repræsentere Danmark ved flere CSIP stævner. Det er blandt andet blevet til placeringer som bedste dansker og en femteplads i Frankrig, hvor jeg repræsenterede Danmark på hold i Belgien,” fortæller Christina.

Målsætning og vilje er vigtigt
Christina holder en pause og smiler så igen, hun fortæller eftertænksomt, at det på sin vis var lettere at ride pony. De var trænede, og havde en del rutine. Det kunne hun drage nytte af, og det gjorde hende erfaren og klogere på springene. Den unge rytter lærte ikke kun meget om heste og ridning, men også om egen målsætning og vilje. Da rutinerede heste koster, og man som studerende har begrænsede midler, blev overgangen til hest en større mundfuld end først antaget. Christina konstaterede, at de unge heste var billigere, men langt mere udfordrende at arbejde med. Hun formåede dog, at blive Sjællandsmester for junior på hendes heste år nummer to. Derfor var det ikke kun hårdt arbejde. Belønningen fulgte med, og med den kom motivationen:

Jeg lærte en masse af unghestene, og stiftede bekendtskab med Dansk Varmblods egnethedstest. Dem har jeg efterhånden deltaget i en del gange, og det er lige spændende hver gang,” fortæller hun med et smil. Christina blev med hesten A-Day placeret i top fem i DV region 1.

Fundet prinsen i sit liv
På hest har Christina fundet Prins(en) i sit liv, da hun købte en to år gammel hingst. Hun fortæller, at Prins har været en rigtig teenager, der havde behov for ekstra tid og tålmodighed. I dag kan ekvipagen præstere et distriktsmesterskab samt flere starter i MB. Derudover har Christina samarbejder med både DV-avlere og hesteejere. Samarbejdet har resulteret i udtagelser til at repræsentere Danmark til både JBK i Odense og Falsterbo i Sverige på de unge heste.

Jeg nyder at arbejdet med de unge heste. Det er hårdt arbejde, men helt vildt sjovt. Følelsen af tillid fra hesten, og den succes der er ved det første sejr, er ubeskrivelig. Jeg bliver altid lidt stolt, når de bliver så gode, at de bliver solgt, men selvfølgelig er det sjældent uden vemod.”

Christinas store drøm er at finde hesten, der kan blive udtaget til VM i Zangersheide.

Følg Christina på Horsebook – søg på christina.fobian – og se hvordan det går med Prins og alle de andre.

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram