Annonce

Danmarks bedste unge springheste sprang sig til sejr på Blue Hors

Lørdag eftermiddag og aften stod den på springfinalerne i Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste powered by Pavo og Everhorse på Blue Hors i Randbøl. Det blev både Chinett Ask og Rockmama, der sprang sig til sejren hos 4-års hestene, mens Calina sejrede i 5-års finalen. Sidst på aftenen blev 6-års finalen afviklet, og her kunne Fendi Ask lade sig hylde som sejrherre til slut. Søndag skal de bedste 4-, 5-, 6- og 7-års dressurheste findes, og finalerne går i gang fra kl. 9.

Chinett Ask og Rockmama er Danmarks bedste 4-årige springheste

23 4-årige springheste og deres ryttere havde klaret cuttet til finalen efter torsdagen og fredagens indledende runder og var klar til at indtage arenaen på Blue Hors sidst på eftermiddagen. Finalen blev sprunget på en 1 m høj bane efter metode S5 (stilspringning), hvor hestens springteknik tildeles en karakter, der bl.a. baseres på bascule, benteknik, kapacitet, ridelighed, smidighed og elasticitet (se mere i springreglementet s. 36).

Det blev til en spændende finale, hvor særligt to unge heste imponerede dommerne. Med hver en stilkarakter på 8,7 blev det til en delt 1. plads til Chinett Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Caretino med Maria Bjørnkjær Bennedsgaard i sadlen og Rockmama e. Rockland/Calvaro Z med Christian Jensen. 3. pladsen gik til Lugranda e. Luganer/Laurenz og Rikke Haastrup Kristensen med 8,6.

Sejr til Calina 5-års finalen

5-års hestene skulle springe deres finale på en 120 cm høj bane, hvor bedømmelsen også er efter metode 5S. 20 heste var finaleklar, og efter hovedrunden skulle de seks med bedste stilkarakter i omspringning, hvor tiden afgjorde, hvem der til slut kunne lade sig hylde som vinder. Og med både bedste stilkarakter og bedste omspringningstid blev det til en velfortjent sejr til Calina e. CiCI Senjor Ask/Cornet Obolensky og Sabine Korfitz Christensen. Humberto Ask e. Cornet Obolensky/Lazio og Søren Møller Rohde tog sig af 2. pladsen, mens 3. pladsen gik til Rådbjerg’s Chanti e. Chandler/Lambrusco Ask.

Fendi Ask lukkede og slukkede suverænt med sejr hos 6-års

Det var en 130 cm høj bane, der ventede de 20 finalister, da 6-års finalen blev skudt i gang ved 21-tiden lørdag aften. Som hos 5-års hestene skulle de 5 bedste (og evt. ligeplacerede) fra hovedrunden i omspringning på tid om den endelige sejr. Her var Fendi Ask e. Favorit Ask/Carthago med Søren Møller Rohde uovervindelige, men det er også en fremtidens stjerne, der tog publikum med storm. Fendi sejrede også i championaterne som 4- og 5-års og tidligere i år blev det til en 5. plads ved UVM for 6-års. Og med dagens sejr blev det altså til hattrick i championaterne.

2. pladsen gik til Balouca Z e. Baloubet Du Rouet/Parco og Rikke Haastrup Kristensen, mens Coupe Dior e. Coupe De Coeur/Landadel – også med Rikke i sadlen – blev nr. 3.

Start- og resultatlister

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce