Dobbelt OL guldmedaljevinder Mark Todd i Danmark

Manden, der har vundet det hele, var i Kalundborg denne weekend for at undervise nogle af Danmarks bedste militaryryttere. Mark Todd har to OL-guldmedaljer med sig, og han har vundet Badminton Horse Trials og Burghley Horse Trails adskillige gange, som er nogle af verdens sværeste militarybaner.

Team CEP v. Stald Jørgensen står bag arrangementet. Stald Jørgensen har længe arbejdet på at tilbyde den voksne talentmasse og eliteryttere flere træningstilbud – og pludselig bød muligheden sig for at få Mark Todd til Danmark.  Hvad Mark Todd giver rytterne, ved vi først i morgen, når clinic’en er slut, men hos Stald Jørgensen ser man gerne, at Danmark er helt fremme i spidsen af sporten henover de næste ti år, og derfor kan man ligeså godt tage de bedste, der findes, til at komme og træne danske ryttere. Der er selvfølgelig mange ryttere, der er helt oppe i toppen, men Mark Todd har den fordel, at han har været det i tre årtier og har en enorm bred erfaring både som rytter, men også som træner, siger Mikkel Jørgensen, der står bag Stald Jørgensen.

CLINIC OVER TRE DAGE

Den første dag rides der individuelt dressurundervisning, hvor Mark får mulighed for at se hest og rytter. Dag 2 rides der springundervisning med fokus på grundridningen. Dag 3 trænes der terræn, mens tre ryttere fortsætter med dressuren. Derudover afholdes der ryttersamtaler med Mark Todd.

Mark Todd går meget op i, at det vigtigste for militaryheste og -ryttere er et partnerskab, og at både hest og rytter skal være klar, før man rykker videre op i klasserne. Han har selv haft en hest, der gik 90cm og 1M i tre år med den tidligere ejer – nu går den 3*. Han fortæller, at normalt tager det et til to år på niveau, før de er klar til at rykke videre. I forhold til hvor vigtig fuldblodsandelen er i militaryheste på højt niveau, hvilket ofte bliver debatteret blandt militaryryttere, udtaler Mark Todd: I en ideel verden har det stor betydning, at de har meget fuldblod i sig, fordi de har nemmere ved at holde tempoet og stå distancen, og de er mere udholdende, men det er ikke en absolut nødvendighed. Han har selv en hest, der har gået mange 4*-konkurrencer, som kun har 29% fuldblod i sig. Hvis de har hjertet og viljen til det, så hjælper det dem på vej, men personligt foretrækker han heste med minimum 50% fuldblod.

Det er ikke bare de ryttere, der deltager i clinic’en, der får gavn af Mark Todds træning, siger Mikkel Jørgensen. Nok er gruppen af ryttere, der i denne weekend rider ved Mark Todd primært for talentmassen og eliteryttere, men det giver en udvikling i hele sporten. Rigtig mange af de ryttere, som deltager i clinic’en, fungerer som undervisere i det daglige, og det betyder, at alt det, de lærer eller bliver endnu bedre til, og alle de små fif de får, kommer bliver givet videre til military-folket i hele Danmark.

Kort om Team CEP v. Stald Jørgensen

Stald Jørgensen er en military stald, der er drevet hele familien, Mikkel, Heidi, Benjamin og Tobias.

De har alle en baggrund med heste. Mikkel, Benjamin og Tobias er aktive undervisere og Tobias er en aktiv stævnerytter med fokus på military. CEP er navnet på rideklubben.

På clinic’en deltog blandt andre:

Hanne Wind Ramsgaard, Peter Flarup, Mia  Hastrup – seniorer, Tobias Jørgensen – young rider, Rikke Nyboe Andersen – junior rytter, Anna Bjørn – junior rytter.

Pressemeddelelse Stald Jørgensen

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce