Drømmen bliver virkelig med Nations Cup hjemmesejr

Nyt fra Equitour

De fire danske drenge gjorde det! Vandt FEI Nations Cup i ridebanespringning på hjemmebane i Uggerhalne. Regnen kom kun i ganske få dryp, da der lørdag aften var Nations Cup i springning præsenteret af Titan Container ved Equitour Aalborg. De danske ryttere, Søren Møller Rohde, Thomas Sandgaard, Thomas Velin og Lars Bak Andersen red en godkendt første runde: Thomas Sandgaards Amarone tog to bomme, Lars Bak Andersens Carrasco og Thomas Velins Chopin van het Moleneind fik hver en bom, mens Søren Møller Rohde på Velerne Ask red en af de otte nulrunder i Nations Cuppens første runde.

Holdet tog altså 8 fejl videre til anden runde, som Sverige og Storbritannien kom bedst til med hver 4 fejl.

Triple nul
Publikum var klar til en spændende anden runde, og det var tydeligt, at der var nerver på og trætte heste hos flere af holdene. Men de danske herrer virkede komplet rolige og satte hver en nulrunde ind, først Lars Bak Andersen, så Søren Møller Rohde, som altså kan juble over en dag med dobbelt nul, og sidst men ikke mindst Danmarksmester Thomas Sandgaard på en ualmindeligt velspringende Amarone.

Da svenskernes tredje rytter Irma Karlsson og Storbritanniens Keith Shore begge havde 8 fejl, var den danske sejr sikker, og Thomas Velin kunne nøjes med at trække æresbåndet over hovedet og lægge sejrsdæknet på Chopin, uden at slide på ham med en tur mere på banen.

”Jeg kan ikke huske, at jeg har været på et hold, hvor jeg ikke behøver at ride, og jeg vinder alligevel”, siger Thomas Velin, som jo trak sig fra anden runde, da sejren var hjemme: ”Det er virkelig unikt at være på et hold, hvor de er så gode.”

Danmark vandt med 8 fejl foran Frankrig (12) og Sverige (12). Belgien, der fører FEI Nations Cuppens europæiske 2. division blev nr. 4 med 16 fejl og Storbritannien blev nr. 5 med 20 fejl.

Resultatet betyder, at Danmark rykker op på 3. pladsen i Europas 2. division, hvor Belgien og Storbritannien sidder på de to øverste pladser, der giver billet til Nations Cup finalen til september i Barcelona, med mulighed for at rykke op i 1. division.

10 års interval
Det er 10 år siden sidste hjemmesejr, hvor Lars Bak Andersen og Thomas Sandgaard var med på holdet. Jens Trabjerg kunne føje til historien, at Thomas Velin i hvert tilfælde vandt Nations Cup i 1997, dog ikke på hjemmebane, til gengæld var det med Trabjerg selv som holdkammerat.

Søren Møller Rohde er måske den på holdet der har redet færrest Nations Cup, og både Søren og Velerne Ask har begge først fornylig kommet tilbage efter skader, men ekvipagen kvitterede til gengæld med en dobbelt nul til holdet.

”Det har været fantastisk, det må man sige, i de her kulisser og på hjemmebane. Jeg har ikke prøvet det så meget før, men det er virkelig fedt”, siger Søren Møller Rohde, som forklarer sin dobbelt nulrunde: ”Jeg havde bare dagen i dag.”

Søren Møller Rohde red to fejlfrie runder i Nations Cup på Velerne Ask
Søren Møller Rohde red to fejlfrie runder i Nations Cup på Velerne Ask

Ingen dumme pinde
”Det var utroligt tæt i dag allerede efter første runde, hvor vi har to hold med fire fejl og tre hold med otte fejl. Vi er lidt bagefter, men ikke umuligt bagefter, og så lægger jeg ud med en nulrunde, og Søren Møller kommer med endnu en nulrunde, og så begynder det at lugte lidt af en top-tre placering. Og da den tredje nulrunde kommer fra Sandgaard, så er vi helt sikkert i top-to, og så skete der jo fejl fra de andre, og så vinder vi altså i dag”, siger Lars Bak Andersen.

Amarone sprang rigtig godt i første runde, men mistede lidt rytmen. Det fik Sandgaard rettet op til anden runde, ved at lægge et ekstra galopspring ind i en afstand, og så fungerede det.

”Jeg havde ikke så god en første runde, hvor tingene ikke rigtigt lykkedes, og jeg havde to nedslag, men i anden runde spillede det hele rigtigt”, fortæller Thomas Sandgaard: ”Vi har så tit været med, hvor vi får en dum pind alle tre, og så rykker man lidt ned i rækkerne. Der skal nogle nulrunder til, og de kom i dag, – det var fantastisk.”

Gode baner
Alle fire ryttere roser banen, som Bo Bak Andersen har bygget og Thomas Velin forklarer:

”Afstandene var allesammen lidt videre, men når man så kommer længere hen på banen, så bliver der pludselig rigtig kort, fordi man igen og igen har skullet nå hen til afsættet. Det var rigtig godt bygget, Bo bygger altid rigtig godt, og det har han gjort under hele stævnet.”

 Resultaterne findes her.

 www.Equitour.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce