Hårdt arbejde sikrer infantil autist DM guld

I weekenden blev der kæmpet om medaljerne til DM i military for ponyryttere. Lørdag blev finalen afholdt, og det blev Annika Andersen fra Arnøje på ponyen Tantassaig Sandie, der løb med guldet.

Annika Andersen er 12 år gammel og bor i Arnøje lidt udenfor Store Heddinge på Stevns. Annika er infantil autist, men har redet og haft ponyer siden hun var helt lille. Siden 2015 har hun arbejdet hårdt på at blive en af de bedste ryttere indenfor den krævende ridedisciplin military, der består af tre deldiscipliner og derfor af mange kaldes for ridesportens triathlon.

Konkurrencen løb over to dage, hvor rytterne først skulle vise smidighed og lydighed på dressurbanen om fredagen, og om lørdagen gik det løs på springbanen og senere på den krævende terrænbane med forhindringer såsom spring i en sø og store træstammer, der skulle forceres.

”Efter dressuren så det jo ret godt ud, for der lå Annika på en andenplads. Efter springningen lå hun pludselig nummer et. Det var jo ikke for at lægge et pres på Annika, men hun skulle jo bare ud og gøre det godt i terrænet – så ville hun vinde”, fortæller en tydeligt rørt mor til Annika, med et stort smil.

Military er kendt for at være en farlig sport, hvor ulykker ofte sker på terrænbanen. Derfor har rideforbundet indført en stilkarakter, der sørger for, at de unge ryttere ikke rider farlig ridning. Annika gjorde alt hvad hun kunne for at gøre det godt i terrænet, og blev belønnet med et ottetal ud af ti mulige – den højeste stilkarakter, der blev givet på dagen.

Hård træning

Det kræver hård træning og en god hest for at komme langt indenfor ridesporten. For at få succes skal både hest og rytter være i topform, og Annika har arbejdet hårdt for at blive klar til dette års DM. Sidste år måtte Annika udgå fra DM, da hendes konkurrencepony kom ud for en tragisk ulykke, der desværre kostede den livet.

”Vi købte så den her pony, Tantassaig Sandie, som var 20 år gammel og aldrig havde redet military før. Den havde til gengæld flotte resultater fra springbanerne, så vi satsede på, at det nok skulle gå”, forklarer Annikas mor, Maria.

Det gik over alt forventning, for selvom ponyen var gammel, så var den modig, og på knap et år har Annika redet ponyen op til at blive en af de bedste militaryponyer i Danmark. I weekenden blev det hårde arbejde belønnet med den ultimative titel til ekvipagen, der i dag kan kalde sig for Danmarksmester i Military for II’er pony.

Et spirende talent

Annika trænes til dagligt af Mia Hastrup, der også er træner for landsholdsrytterne. Annika er også en del af spireholdet – en gruppe unge spirende talenter indenfor sporten, der arbejder mod at blive klar til at komme på det danske landshold for militaryryttere.

”Sandie er jo en ældre pony, så vi har gået og set os om efter en afløser. For ganske få uger siden fandt vi endelig en pony, som ser ud til at have de rigtige kvaliteter og et stort potentiale”, fortæller Maria, og valget faldt dermed på den 9-årige I’er pony Carlo Damgård.

Annika og Carlo kunne efter blot en uges samarbejde ride sig til titlen som Stevnsmester i spring 2017, og selvom Annika havde nok at se til ved DM, valgte hun også at starte en klasse på sin nye pony. Det resulterede i en flot 1. plads i CNCP80-klassen.

Med sin nye titel som Danmarksmester og med en ny talentfuld pony ser fremtiden lys ud for Annikas ridekarriere. Annika er da heller ikke færdig med at jagte medaljer, for næste mål er at deltage i Nordisk Mesterskab, og den helt store drøm er at komme med til EM.

Resultater

2009: Rider sit første stævne

2012: 2. plads i klubmesterskabet i spring i Stevns Rideklub

Modtager af Hestens Værns ærespræmie for god horsemanship + 1. plads på Børn & Dyr på Bregentved

2013: Klubmester i spring og dressur i Stevns Rideklub

2014: Klubmester i spring i Stevns Rideklub
Børn & Dyr på Bregentved præmie, udstillerpræmie

2015: 3. plads i Stevnsmesterskabet i spring
Klubmester i dressur i Stevns Ridekub

2016: Kvalificeret til DM i military – må afmelde, da ponyen måtte aflives lige inden

2017: Stevnsmester i spring + Danmarksmester i military for II’er pony

Annika er medlem af både Stevns Rideklub og Haslev Køre- og Rideforening, hvor hun starter de fleste stævner for sidstnævnte.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce