Højdepunkterne fra torsdag i Herning

Torsdag bød især på springning i lange baner for både ponyer og heste ved World Cup Herning. For ponyernes vedkommende bød dagen på de første afdelinger af både FEI Ponies Jumping Trophy og Nord-Vest Box Cup finalen. I CSI1* turen var danskerne rigtig skarpe, og så blev dressurballet også åbnet, hvor danskerne ligeledes gjorde mere eller mindre rent bord i Prix St. Georges.

De første klasser i den trestjernede tur løb også af stablen igår. I de to af klasserne måtte de danske ryttere akkurat se sig slået på målstregen, med i Grand Prix kvalifikationen på 1,50 meter, som var dagens sidste klasse, var danskerne fuldstændig uovervindelige, og Søren Pedersen sendte Dannebrog til tops for sidste gang torsdag.

Suveræne unge danske ryttere
Både i gårsdagens to internationale ponyklasser og i juniorspringningen er det blevet til danske sejre. Dem stod Pernille Harritslev Dam Christoffersen, Maria Nørregaard Langhoff og Benedikte Rie Truelsen på fornemmeste vis for. For både Maria og Benedikte kom sejrene i hus på nogle særdeles rutinerede makkere, og hvor er det dejligt at se ponyer og heste gå på topniveau i en alder af henholdsvis 20 og 18 år. Det vidner i allerhøjeste grad om godt management og god ridning.

Masser af dansk succes i CSI1*
Torsdagens første klasse i CSI1* turen var en tidsspringning, der gik over forhindringer på en 135 cm. Med 120 deltagere blev klassen delt i to, og ud af de i alt 30 placeringer satte danskerne sig på de 21. I den ene afdeling blev det tilmed til en dansk sejr til Lars Bak Andersen på 3q Quadira. Fantastisk måde at starte dagen på.

Dansk over hele linjen i Prix St. George dressur
13 ryttere mødte til start i stævnets første dressurklasse, en Prix St. Georges sponsoreret af Dressurens Venner, der gik som torsdagens sidste klasse i Nathalie Horse Care Arena. Selvom et par af hestene fik lidt store øjne i arenaen, fik publikum også mulighed for at se en god portion dejlige og talentfulde heste.

Som klassens hoveddommer Mariette Sanders-Van Gansewinkel udtrykte det: ”Some of the horses were really on edge in the arena today, but fortunately most of the riders managed to keep them on the right side of that edge.”

Det blev Anna Kasprzak, der med den smukke og velgående Quarton red sejren i hus foran Allan Skov på Midtgaardens Showhit og Anne Marie Hosbond på Diva Unik.

Fra lige ved og næsten til suveræn dansk succes
To gange var det dansk på andenpladsen i de trestjernede klasser. Først var det Linnea Ericsson-Carey, der med sin sædvanlige stilfulde ridning, red 8-årige Bernadine fejlfrit igennem den 145 cm høje klasse. Turen sikrede Linnea en flot andenplads i klassen, slået med knapt et halvt sekund af klassens vinder, hollandske Remco Beem på Esminka.

I den lille tur, hvor forhindringerne måler op til 135 cm, var det Christian Petersen og Zahr Alfarvad Z, der besatte andenpladsen. I denne klasse lugtede sejren dog alligevel en lille smule dansk, da irske Adrian Cronin sejrede på den danskavlede hoppe Hard To Beat G. Også Maria Hjort Frederiksen og Rikke Haastrup blandede sig i toppen af denne klasse.

Dagens sidste klasse var Blue Hors Care Grand Prix kvalifikationen, hvor forhindringshøjden kom helt op på halvanden meter. Det var dog på ingen måde noget, der kunne ryste de seje danske springryttere, der med fantastisk ridning besatte de tre første pladser.

I en klasse med 59 startende, heraf 18 danskere, var det en fornøjelse at se Dannebrog gå til tops, takket være Søren Pedersen og Tailormade Chaloubet, der kom i mål et helt sekund før klassens nummer to, Emil Hallundbæk.

Han er med sine kun 19 år stadig U21-rytter, men den unge rytter har allerede massevis af sejre og titler på CV’et, og i går red han vallakken Chalisco ind på en flot andenplads med en fejlfri runde i tiden 60,26 sekunder. Lars Bak Andersen var igen helt med i front, da han med Arcado L red sig ind på tredjepladsen med en fejlfri runde i tiden 60,99 sek.

Kilde: Dansk Ride Forbund

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce