Annonce

Hunting på sit højeste i Irland

Jagt med hunde er en tradition i Irland, der går tilbage til oldtiden, og det er i dag mere populært end nogensinde. I det enogtyvende århundrede deltager cirka 300.000 irer på en jagt i deres liv, og det er ret almindeligt at finde tre generationer af en familie til jagt sammen.

Mange af Irlands førende ryttere indenfor både spring og military har lært deres ridefærdigheder i et jagtfelt, hvor de unge irer allerede kommer med fra de er otte år gamle. Den traditionelt irskfødte hest er det ideelle dyr til en jagt, da de kombinerer sikkert fodfæste, styrke og smidighed. Og det skal der til når flokken, rider over stok og sten med hundene forrest, der har fået færten af en ræv i skoven.

Jagtsæsonen løber fra oktober til marts og med over 30.000 aktive jagtryttere og 300 jagtklubber, så er jagtridning den disciplin med mest aktivitet i Irland lige nu.

I Irland er det fortsat muligt at dyrke rævejagt med hunde og heste. Det er en passion, som dyrkes vintermånederne igennem, og lige nu trænes hundene frem mod eftersommerens øvejagter. Opdræt af foxhounds til rævejagter er uløseligt forbundet med den irske herregård Mount Juliets historie, og den familie, som nu ejer stedet, har holdt den tradition i live.

Video af Coopers Hill

Læs også: Derfor holder vi hubertusjagten i live

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce