Annonce

Når et føl mister sin mor

Forår betyder, at der er rundt omkring i landet fødes små, skønne føl. Heldigvis går det rigtig fint med folingen i langt de fleste tilfælde – og føllet tager allerede efter en ganske kort stund hul på at drikke den livsvigtige råmælk fra sin mor.

Når føllet mister sin mor
Når det engang i mellem sker, at et føl mister sin mor eller, at hoppen ikke vil kendes ved sit nyfødte føl, kan gode råd være dyre. Nu er Hestens Værn og Everhorse gået sammen i et samarbejde, hvor de tilbyder at formidle kontakt mellem føl, der har mistet deres mor, og hopper, der har mistet deres føl. Det betyder, at de føl, der ellers ville have fået en svær føltid, nu kan se frem til en langt mere naturlig første tid med en ammehoppe som reservemor.

Gode råd hvis du mister en hoppe eller et føl
Det er meget vigtigt, at føllet inden for de første seks levetimer får råmælk, fordi det indeholder de essientielle antistoffer, som føllet skal bruge. Det nyfødte føl skal have ideelt set have en til to liter råmælk, men det er afhængig af størrelsen på føllet. Hvis du ikke kan skaffe råmælk, skal føllet have en blodplasmatransfusion.

En god adoption af føl
Ofte er det en god idé at give føllet mælk fra en flaske, indtil hoppen er klar til adoptionen, så føl og hoppe kan sættes sammen. Mælk fra hoppen er altid at foretrække, men alternativt kan føllet tilbydes mælke-erstatning. Hvis føllet har prøvet at die hos en hoppe, har det en større chance for en succesfuld adoption, end hvis det kun har prøvet at drikke fra en flaske eller en spand.

Hvis dit føl viser tegn på svaghed eller sygdom, skal du altid konsultere en dyrlæge.

Du kan finde mere information på ammehoppers hjemmeside.

Kilder: ammehopper.dk og Hestens Værn.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce