På jagt efter flag

Et rekordstort antal nationer har meldt deres ankomst til Odense Horse Festival sponsored by ECCO, og blandt dem er der ryttere fra hestesportsnationer, som ikke tidligere har været til start herhjemme Odense Dyrskueplads.

– Vi har aldrig tidligere skullet finde så mange forskellige flag til stævnepladsens flagstænger, som i år, fortæller JBK Horse Shows direktør Jens Trabjerg. Han er på jagt efter flag fra de 21 nationer, som er tilmeldt stævnerne, som finder sted på Odense Dyrskueplads fra den 13. – 16. og 19. – 22. maj.

På jagt efter OL-kvalifikation
Det er jo som bekendt OL-år i år. Ryttere fra det meste af verden forbereder sig på rejsen til Rio i august. Nogle mangler at opfylde kvalifikationskravet, som vil sende dem ind i bruttotruppen på deres respektive landshold. Derfor bliver stævnet i Odense er en vigtig brik i mange rytteres forberedelse og evt. kvalifikation til OL. Det betyder, at vi får ryttere at se fra nationer, som normalt ikke deltager i internationale stævner på dansk grund.

De kendte og eksotiske
Det er i høj grad ryttere fra de vesteuropæiske lande, USA og Canada samt i nogen grad også Brasilien på springsiden, som tegner den internationale sport i dag. Ryttere fra andre nationer er dog ved at bide sig fast på resultatlisterne, og på den vis bliver ridesporten i stigende grad globaliseret.

Når Odense Horse Festival åbner portene ind til Odense Dyrskueplads, som er ved at blive omdannet til en stor, international stævneplads, kommer hele 21 nationers flag til at veje på pladsen. Foruden ryttere fra de skandinaviske lande og fra de store vesteuropæiske ridesportsnationer som: Tyskland, Belgien, Holland, Irland, Rusland, Polen og Schweiz, vil der være ryttere til start fra Canada, Australien, New Zealand, Japan, Sydkorea, Filippinerne, Ecuador, Kina, Hongkong og Uruguay.

Kilde: JBK Horse Shows

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce