Spændende nye tiltag til DM for Islandske heste

Nu er det næsten ikke til at vente længere: Den 14-17 juli afholdes der DM for Islandske heste i Herning, og DI håber, der kommer rigtig mange og hepper på ryttere og heste. Danmarksmesterskaberne samler mellem 200- 300 ekvipager, og der kommer en lang række udstillere og viser de nyeste varer frem.

Du kan købe billetter og læse mere her. 

Kåring sammen med DM
som noget nyt i år vil der blive afholdt kåring sammen med DM, så sport og avl på den måde linkes meget tættere sammen. Afholderne af DM er meget spændte på det nye tiltag, men er fortrøstningsfulde og sikre på, at det nye tiltag kun vil gøre DM endnu bedre.

Nye regler omkring ejerforhold
Tidligere var det sådan, at hestene der deltager i DM, skulle være 51 procent danskejede for at stille op. Dansk Islandskhesteforening lemper nu på reglen, da det er foreningens opfattelse, at den skaber forvirring. Ejerforhold vil derfor fremadrettet ikke betyde noget for DM-titlen. Ryttere skal fortsat være medlem af Dansk Islandshesteforening og have haft bopæl i Danmark i minimum to år. De samme regler gør sig i øvrigt gældende for udtagelse til NM, hvor ekvipagen som helhed efter udtagelsen er låst, så hesten ikke må skifte rytter efter reglementet.

Landsholdet skal sættes under DM
Søndag den 17. juli afsløres det, hvem der skal ride for Danmark under Nordiske Mesterskaber i Biri i Norge. Udtagelseskomitéen bestående af Lone Würtz og Henning Jensen afgør, hvem der skal med på NM-holdet i år.

Årets nomineringer
I år skal der nomineres ryttere i følgende kategorier:
Seniorrytter
Pasrytter
Gædingakeppni
Alrid
Ungrytter
Juniorrytter

På DM2016´s Facebookside kan du være med til at stemme om, hvem der skal være med i opløbet om årets nomineringer.

Kilde: DI

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce