Dansk politi anholder sydkoreansk rytter

Chung Yoo-ra er en kendt rytter i sit hjemland, hvor hun tidligere har vundet guld ved de asiatiske lege. Hun bor og træner omkring Aalborg, og Nordjyllands Politi bekræfter, at hun blev anholdt søndag aften. Chung Yoo-ra har siden 27. december været eftersøgt af Interpol, og ved anholdelsen oplyste den sydkoreanske kvinde, at hun vidste, at de sydkoreanske myndigheder gerne ville i kontakt med hende.  Chung Yoo-ra er involveret i den sydkoreanske skandale på flere punkter. Hun er blandt andet også mistænkt for at have modtaget store summer penge fra firmaer som Samsung til hendes hestesportskarriere.

Nyheden om anholdelsen af en 20-årig sydkoreansk kvinde i Aalborg er blevet en verdensomspændende historie. Internationale medier har historien placeret i toppen af deres netaviser. Det gælder blandt andet BBC, CNN og The Guardian. I Sydkorea er nyheden en kæmpe historie, der også får plads på de store engelsksprogede nyhedsmedier som Korea Times og The Korea Herald. Kvinden Chung Yoo-ra regnes nemlig for at være en af hovedpersonerne i en korruptionssag, der kan fælde Sydkoreas præsident, Park Geun-hye.

Hun er datter af Choi Soon-sil, der er en af den suspenderede præsidents gamle veninder. Choi Soon-sil er beskyldt for at have afpresset store virksomheder til at donere penge til hendes fond – i ledtog med præsidenten.

Ifølge det sydkoreanske medie Yonhap er datteren anholdt for at opholde sig i Danmark ulovligt. Sydkoreanske myndigheder vil nu bede om at få hende udleveret hurtigst muligt.

Hvis Chung Yoo-ra bliver udleveret til sit hjemland, vil hun blive mødt med anklager om, at hun har lagt hindringer i vejen for efterforskningen i den store sag. Den unge kvinde er også anklaget for at have modtaget økonomisk og akademisk støtte fra et prestigefyldt universitet. Støtten var angiveligt en gestus til moren.

Kilde: fyens.dk, dr.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce