Annonce

FEI suspenderer Leif Tørnblad midlertidigt

FEI har informeret den danske dressurdommer, Leif Tørnblad om at han er midlertidigt suspenderet resten af 2017 med øjeblikkelig effekt grundet overtrædelse af Artikel 2 i FEI’s kodeks for dressurdommere. Leif Tørnblad har ingen kommentarer til sagen, men kunne dog fortælle, at han ikke har nogen planer om at appellere dommen.

I Artikel 2 står der følgende: ”En dommer må undgå enhver faktisk eller opfattet interessekonflikt. En dommer skal forholde sig neutralt, uafhængigt og fair overfor ryttere, ejere, trænere, arrangører og andre officials samt være en del af holdet.”

Leif Tørnblad informeret i processen

FEI meddelte den 25. oktober 2017 Leif Tørnblad om, at man overvejede at pålægge ham sanktioner i forbindelse med hans kommentarer til medierne om nuværende trænere og ryttere, hvilket såede tvivl om hans neutralitet.

FEI har taget beslutningen efter en grundig evaluering, hvor Leif Tørnblad har udtalt sig samt kommet med skriftlige erklæring til FEI om sagen. Leif Tørnblad er blevet informeret om, at FEI ikke stiller spørgsmålstegn ved hans integritet eller hans præstationer som en 5 * FEI dressurdommer.

FEI’s beslutning er foretaget i overensstemmelse med Artikel 7 i kodekset: “FEI og FEI’s dressurkomité har ret til at foretage disciplinære tiltag mod dommere, der ikke følger kodeks og FEI’s regler samt forskrifter. Sådanne disciplinære handlinger kan bestå af; advarselsbrev, midlertidig suspension, degradering eller fjernelse fra FEI’s liste over dressurdommere.”

Den midlertidige suspendering ophæves den 31. december 2017.

Kilde: FEI

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce