Kom med til Hesten i centrum 2018

Så er det tid for HESTEN I CENTRUM, der løber af stablen for tredje gang den 3. februar.  Cirkus Arenas vinterkvarter også kendt som Cirkusland, danner den perfekte ramme for dette allerede velkendte arrangement under ledelse Charmaine Berdino. Charmaine er allerede en efterspurgt underviser og afholder af clinics  både ude i ridecentre og hjemme ”på gården” når engagementer i cirkusforestillinger ikke afholder hende fra det. I sommer vil man kunne møde Charmaine Berdino på hendes turne med Cirkus Arena, rundt om i sommerlandet. Det vil naturligvis være muligt at træffe hende på pladsen for aftaler, da Cirkus Arena kommer rundt i hele landet.

Der kommer til stadighed nye og flere besøgende til dette spændende arrangement, men det har også allerede sine faste gæster. De ”kræver” simpelthen, flere af indslagene bliver gentaget år efter år og ikke uden grund. Den kendte hestetræner Ute Lehman vil vise, hvordan hest og rytter hjælpes til at finde den indre ro og balance, som er fundamentet for problemfri håndtering af hesten såvel i dagligdagen som i avancerede dressur øvelser. Under en kort demonstration i manegen, vil der blive vist nogle udvalgte øvelser som er med til at danne et godt grundlag i din grundtræning. En lille forsmag på hvad man vil kunne lære på et af Utes mange kurser som blandt andre Charmaine Berdino selv anbefaler varmt. Ute driver ”Horse in Harmony” og har bl.a. skrevet bogen i ”Harmoni med Hesten” og ”Kunsten at ride uden Bid”.

De mange indslag ved Hesten i centrum

Så vil Sidsel Sommer, som arbejder som Osteopat afholde en lille Clinic til Hesten I Centrum. Sidsel har en baggrund som fysioterapeut for mennesker, hvilket rent faktisk er en forudsætning for at Sidsel er uddannet heste fysioterapeut og det er naturligvis i den anledning Sidsel vil være blandt de interessante indslag.

Tine Futtrup laver et foredrag indenfor Equitation Science, hvor hun vil fortælle om hvordan hestene lærer. Der vil mange være mange som også har haft hest eller pony i mange år, som her vil få en interessant forklaring på, hvorfor hesten reagerer eller IKKE reagerer som den gør.

Hesten i centrum
Charmaine Berdino

Dorte Rasmussen vil lave en Clinic om ridning af Islændere. At se en Islænder i en cirkusmanege er ikke hverdagskost. Det har dog været tilfældet før, men det var ikke konkurrence heste på højt plan dengang, men arbejdsheste som trak cirkusvogne sammen med de andre Knabstruppere og hvad der ellers var som så havde bijob som stjerne i manegen om aftenen. Her øser Dorthe af sine mange års erfaringer og viser nogle af hendes fiduser for publikum. Islænderfolket kender hende og det burde alle andre hestefolk også få en chance for, og den har du her.

Ditte Young  er uddannet psykoterapeut, clairvoyant, kranio-sakral terapeut, forfatter og Healer. Hun er bl.a. aktuel med sin nye bog Forstå Din Hest -på personlighed, adfærd og relationer. Kom og se hendes Clinic hvor hun laver en live demonstration med en hest som hun ikke kender.

Maj-Britt Carter vil lave et foredrag om Rytter yoga, som de sidste år er blevet mere og mere populært. Nu er det nemlig ikke kun vigtigt at hesten er i god form, men i høj grad også at rytteren er det! Så vi får en masse gode øvelser så vi kan styrke os og blive mere smidige ryttere. Som i al anden sport og artisteri er det en høj grad af korrekte øvelser og ikke mindst vedligehold, som gør forskellen fra hobbyrytter til konkurencerytter.

Mathilde Laursen vil demonstrere brugen af T-Touch. Til de som ikke kender dette begreb, er det en blid massageform, som er blevet udviklet af Linda Tellington Jones, og som i dag bruges verden over til at behandle heste med som nævnt tidligere er det nemlig ikke en selvfølge at en hest finder det behageligt at behage os andre, ved at fragte os rund og lave gymnastik på kommando. Vi selv søger hjælp udefra – måske fra en massør. Det bør hesten også have en chance for, for ofte er det netop årsagen til manglende vilje til at løse opgaven.

Så vil Bjarne Spens vise forskellige alternative behandlingsmetoder til heste bl.a. brugen af Bachs Blomsterremedier og diverse Urter. Allerede nu er urter en del af de fleste fuldfoderblandinger, men ligesom med vitaminpiller, må man ofte indtage ekstra doser af specifikke vitaminer eller mineraler og således er det også med urtemedicin. I virkeligheden er urtemedicin kendt af hestefolk i årtusinder, men gået i glemmebogen fordi man har forsøgt sig med billigere, syntetiske løsninger, hvilket det har vist sig ikke altid giver helt den samme effekt.

Ian Whatley vil holde foredrag og hestens Hove. Ian Whatley er uddannet beslagsmed fra England og er sidenhen blevet certificeret hovtrimmer hos K.C. La Pierre (Institute of Applied Equine Podiatry)

Han har mere end ti års erfaring som hovtrimmer og udover at være trimmer på fuldtid, holder Ian en del kurser både i Danmark og England, for hesteejere såvel som for professionelle hestefagfolk. Hans fokusområde ligger fortrinsvis på at udbrede forståelsen for funktionen af de forskellige strukturer i hoven og hvordan disse strukturer er forbundet for at opnå den maksimale ydelse.

Udstillere ved Hesten i centrum

Af Udstillere får vi besøg af Rytterbussen som har diverse ting til hest og hund med, Line fra Flexisadler har en masse kvalitetsudstyr af både sadler og trenser. Klassisk Dressur har bl.a. Barokudstyr og andre lækre sager til hest og rytter og til islænderrytterne har vi TOP Reiter som er kendt for deres s udstyr. Kort sagt: noget for enhver smag – vi ses!

Arrangementet varer fra kl. 09.30 -18.00 og foregår lørdag d. 3. februar 2018

Du kan købe billetter og læse mere om arrangementet via linket herunder

Hesten i centrum

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce