PL- rytterne fik en festlig afslutning i Rio

Med dansere i kørestol, en guitarist uden arme og en døv trommeslager, kunne de danske PL-atleter nyde en festlig afslutning på de Paralympiske Lege. Tirsdag aften landede de danske dressurryttere til mere fejring i Billund – alle er kommet godt hjem.

PL-atleter fra 160 lande
Under afslutningsceremonien på Maracanas grønne græs, åbnede himlen sig og sendte store mængder vand ned over PL-atleterne. IPC-præsident Sir Phillip Craven sendt ros til arrangørerne af legene samt til de dygtige PL-atleter, som kom fra 160 lande. Afslutningsceremonien sluttede med et massivt fyrværkeri – men midt i festlighederne åbnede himlen sig – og et uvejr brød løs. Heldigvis var det første gang under legene, at det var dårligt vejr. Solen har generelt været gavmild og sendt masser af solskin ned over Rio.

En slunken opstart blev vendt til succes
Optakten til PL var præget af arrangørernes økonomiske udfordringer, dårligt billetsalg og problemer med udelukkelse af Rusland. De Paralympiske Lege endte på trods af den slunkne opstart med at blive en stor succes. Mere end to millioner billetter blev solgt – og det antal er det andet højeste i PLs historie. Under de 11 dages konkurrencer, blev der slået over 200 verdensrekorder og mediedækningen nåede længere ud, end den har gjort tidligere.

Det brasilianske publikum forstår virkelig at skabe en fest på stadion, og de har været en stor oplevelse i sig selv. Samtidig fortjener arrangørerne stor ros for håndteringen af de økonomiske udfordringer og for det logistiske setup omkring konkurrencerne,” siger Michael Møllgaard Nielsen, Elite og Teamchef, Dansk Handicap Idræts Forbund.

 De danske dressurryttere er godt hjemme
Mandag satte de danske atleter kursen mod Danmark, hvor de landede tirsdag aften. De danske dressurryttere ankom til Billund kl. 23.05, mens de øvrige atleter kom til Kastrup kl. 21.35. De danske dressurryttere er alle kommet godt hjem.

Kilde: Dansk Handicap Idræts Forbund
Foto: FEI

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce