Vaskeægte verdensmesterskab i Vallensbæk

Der er fuld fart på Vallensbæk Ridecenter i disse dage, hvor der afholdes verdensmesterskab i Mounted Games for par – et sandt publikumshit. Hele verden er strømmet til Sjælland, og der er i alt 128 par samlet fra henholdsvis Danmark, USA, Sydafrika, Norge, England, Irland, Sverige, Skotland, Italien, New Zealand, Frankrig, Australien, Tyskland, Østrig, Schweiz, Wales, Nord Irland, Canada og Belgien. Centeret og cafeteriet er åbent for publikum, og der er gratis adgang.

Fuld fart frem
Mounted games er en galopsport, hvor ryttere og ponyer samarbejder om at komme igennem en række finmotoriske stafet-discipliner så hurtigt som muligt. Det skruer tempoet i vejret, og stiller krav til koordinationen fra både rytternes og ponyernes side.

Mounted games tiltrækker sig opmærksomhed på grund af det lynhurtige tempo og de opsigtsvækkende øvelser, når rytterne springer af og på deres ponyer, og læner sig helt ned mod jorden for at løse de opgaver, de skal igennem, og nå først i mål.

Af samme årsag er sporten et sandt publikumshit, og viser sig som et tilløbsstykke ved større arrangementer og opvisninger. Der er noget at se på og noget at heppe for som tilskuer, når jorden dundrer under hovene på en hel række heste, der løber for fuld kraft, mens rytterne sætter flag i kegler, flasker på tønder eller kopper på pæle.

For rytterne er farten, energien og spændingen medrivende drivkrafter, der stjæler fokus fra alt andet. Sporten dyrkes af mænd og kvinder, drenge og piger i alle aldre i 22 nationer på verdensplan, og selvom mounted games i sin egentlige form er en holdsport, rides der også individuelt og to og to som par. Konkurrencerne deles op i aldersklasser for U12-ryttere, U14-ryttere, U17-ryttere og openryttere.

Har du ikke besøgt ridecenteret før og ikke mindst set deres meget lækre udendørs ridebane, så er en god mulighed for at besøge Vallensbæk og få en på opleveren. Finalerne afholdes lørdag den 6. august, men allerede nu er der fuld fart på konkurrencerne.

Se programmet og læs mere om arrangementet her.

Foto: World Pairs 2016
Foto: World Pairs 2016

Kilde: Mounted Games VM for par Facebook side

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce